5 savjeta za roditeljstvo za podizanje lijevog deteta | BA.burnbrightlove.com

5 savjeta za roditeljstvo za podizanje lijevog deteta

5 savjeta za roditeljstvo za podizanje lijevog deteta

Čak i ako vi i vaš partner su 100 posto dešnjaka, vaše malo dijete možda već češće koristi svoje lijeve ruke od svojih kolega. Procjenjuje se da je samo oko 15 posto ljudi su ljevoruke - zabavne stvari vaše dijete vaše dijete može koristiti za nju koristi kada je igra dvije istine i laži - ali kao mali, to može biti frustrirajuće razlika.

Uoči Međunarodnog Lefthanders dan 2017on 13. Avgust klinički psiholog i roditeljstva stručnjak dr Stefani O'Learyshares joj najbolje savjete o tome kako da podigne svoju malu southpaw.

1. Pazi za ljevoruke znakova

Koliko rano je prerano pokušati odgonetnuti preferirani ruke vašeg djeteta? O'Leary kaže da kod neke dece, možda ćete primijetiti suptilne znakove dominantnog izbora ruke već 6 mjeseci, kada počnu poseže za predmetima. Koju ruku oni produžiti? Lijevo ili desno? To jednostavno tug u ogrlicu da ti dam uvid. "Možda ćete moći da vidi s jedne strane se koristi više konzistentno od ostalih. To može biti rani znak preferencije strane, i djecu koja će na kraju biti ljevaka će korist svoje lijeve ruke", objašnjava ona.

Jednom kada su mala djeca, oni možda neće biti u stanju da napiše ili kaže abecede, ali obratite pažnju na to kako se kreću sa svojim udovima. O'Leary preporučuje roditeljima valjanje loptu za svoju djecu i poštuju koje strane oni koriste da bi ga vratiti na vas. "Djeca obično vole da koriste ruku koja je jača i spretnim, koji će često biti dominantni ruku. Ako stalno vidite vaše dijete odabiru svoje lijeve ruke, koje mogu biti rani trag u vezi levorukosti", objašnjava ona.

Isto važi i za kada počnu da se prehrane. Oduprite se porivu da postavi viljušku u ruci za njih, i umjesto toga, pogledajte što strane, oni prirodno koriste.

2. Razumjeti kako ljevaka su različiti

Ako si primetio znake i vaša mama Spidey-smislu otkucava, možda ćete biti znatiželjan o tome šta ljevoruke status zapravo znači za svoje dijete. Tokom godina, ljevaka su intenzivno istraživali, a najčešći nalazi u vezi razlike u razvoju nisu u svojim pisanje kurzivom ili koje strane njihovih tijela je jača, ali u dizajnu njihov mozak. "Za većinu ljudi, obrade jezika se nalazi u lijevoj strani mozga. Međutim, ljevaka češće imaju jezik centara nalazi se u desnoj strani mozga ili sp

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Vreme je da zaustavimo ime bebe

Post Roditeljstvo

Dječije knjige koje podučavaju raznolikost su važnije nego ikad

Post Roditeljstvo

Sweet little valentine pokloni za decu

Post Roditeljstvo

Tamera mowry-housley postaje stvarno roditeljstvo

Post Roditeljstvo

4 stvari koje ne kažete ako želite podizati zdravu tweens

Post Roditeljstvo

Ovo su deset najboljih zabavnih tematskih parkova u SAD-u

Post Roditeljstvo

Tinejdžeri će nam pričati o rizičnom ponašanju na mreži - ako se smirimo

Post Roditeljstvo

Potpuno najsavremenije bebi opreme za slavne osobe ne možemo zaustaviti

Post Roditeljstvo

Kako započeti školski štedni fond za svoju decu

Post Roditeljstvo

Ono što vam Niko ne govori o porodičnom rođenju - ali ja hoću

Post Roditeljstvo

Šta je terapija sa hranom, i zašto mi to dijete treba?

Post Roditeljstvo

Kako započeti sopstvene porodične praznike