5 igara za igru kako bi deca volela da šišaju zube | BA.burnbrightlove.com

5 igara za igru kako bi deca volela da šišaju zube

5 igara za igru kako bi deca volela da šišaju zube

Pranje zuba u mojoj kući je nešto što sam napravio zabavu za mog sina, jer su bili mali. Kada momci su tek počeli da peru sami, vide pranje zube kao posao. To je nešto što sam "napravio" ih da rade svako jutro i svake noći. To nije bilo nešto što oni zapravo raduje. Oni nisu u potpunosti shvatiti da sam pokušavala zadržati svoje zube ne samo čiste, ali je zdrav. Hteo sam da se izbegne šupljina i nepotrebne izlete u zubara što je više moguće, tako da sam znala počevši mlad je bilo važno.

Zadatak pranje zuba je nešto što sam napravio u "provod", kako u jutarnjim satima i noću, i momci počeo da volim. Što je zabavno je onlyway znao sam da ih to učiniti dosljedno bez pružanja otpora. Morao sam da bi se osiguralo da su uzimajući u četkanje vrijeme i da oni rade dobar posao. Nisam htio da samo stavljanje četkice za zube u ustima za 10 sekundi i radi!

Moji sinovi su malo stariji sada - 7, 8, 10 i 11 - ali i dalje budem siguran da zadrži pranja vremena zubi zabava za njih. To je nešto što su oni navikli i čak su očekivali.

Ako ste u potrazi za nekim lako i ugodno načina da vaša djeca vole pranje zuba, evo mojih top pet utakmica igrati:

  1. Muzički četkice za zube: Imamo radio u kupatilu, tako da ću ga uključite i učiniti ih operi u pjesmu. Kada uključim jačinu zvuka, oni mogu zaustaviti. Kada je zvuk gore, oni operi. To mi omogućava da vide da su zapravo četkanje i dobivanje zube čisti. Ja ću zadržati muziku ide za 30 sekundi, prestani... Opet za 30 sekundi, prestani... Čuvam ga zabavno, i to ih drži na nogama!
  2. Ko ima najsjajnijih zube Oh, da - nikada potcijeniti takmičenje između braće! To je radio za mene mnogo, mnogo puta. Momci će peru zube, a ja ću imati "nagradu" (obično nešto malo) za dječaka sa najsjajnijih zubima. Te bi trebao vidjeti koliko su dobri pere! Oni stvarno uzeti vremena kako bi bili sigurni svaki zub je čisto i da oni imaju pjenušava osmijeh!
  3. Muzički instrument zuba: To je zabavno igrati igru ​​da je vaša četkica za zube je muzički instrument! Možete igrati "četkice za zube band" - moji sinovi vole pretvarajući svoje četkice za zube su gitare ide nazad na svoje prednje zube. Ili bubnjevi će tapkanje na leđima zube. Sve je to samo dobar način da se kist vremena FUN!
  4. Mystery četkice za zube: Ovo radim jednom svakih šest mjeseci. Ja ću kupiti nove četkice za zube za dječake, pokazati im kako izgledaju, a zatim stavite ih u torbu i neka pogodi kojih je jedan da će pokupiti. To je kao zabavno grab torbu! Oni su dobili uzbuđen preko toga kao da se nadaju dobiju određenu jedan. Onda, naravno, na kraju, trgovanje se događa !!
  5. Timer vrijeme: Uzmite tajmer gore u kupatilo i postavite ga za sve. Vidi ko da peru zube najbolje u dvije minute, a youbeing sudija. Pobrinite se da posao bude učinjeno dobro i temeljito. To je smiješno vidjeti kako brzo idu bez dilly-dangubilj! To je velika stvar sada i onda da to svaki kao igru.

Kao i uvijek budite sigurni da se pripremio sa velikim paste za zube. ProNamel® 6-12 godina pasta za zube za djecu se koristi za aktivno jačanje plemenitih emajl deca imaju. Klinci linija kompanije je usmjerena na djecu uzrasta 6-12, koji su u fazi gube primarne zube i raste u njihovim sekundarne. Zbog ishrane, klinci mogu iskusiti kiselina Erozija njihovog cakline - a kada ga uništava, nikada raste nazad. Kao oni četkanje i zabavu, znate dobar posao se radi, previše!

Ovaj post je dio pod pokroviteljstvom saradnje između ProNamel®6-12 godina pasta za zube za djecu i SheKnows

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Angelina Jolie predaje svojoj djeci nekoliko važnih lekcija za život

Post Roditeljstvo

Uh-oh, ćerka Tine Fey želi da bude Regina Džordž

Post Roditeljstvo

Pro saveti za stvaranje stvari lakše za sebe kao mama sa ADHD

Post Roditeljstvo

Dve sestre isporučuju decu za decu u istoj bolnici

Post Roditeljstvo

Amazon je naložio da vrati roditelje za kupovinu njihovih djece u aplikaciji

Post Roditeljstvo

Budite kreativni sa ovim inventivnim (ali potpuno hladnim) imenima bebe

Post Roditeljstvo

3 dečije zanate za dan edukacije Valentine

Post Roditeljstvo

Fotografija bebe Born inside caul je zapanjujuća

Post Roditeljstvo

Jimmy kimmel: prestani prankati svoju djecu, ti bolesni kopile

Post Roditeljstvo

Ažuriranje: Kim Kardashian zapadno konačno potvrđuje trudnoću surrogata

Post Roditeljstvo

Kako razgovarati sa decom o strašnim stvarima

Post Roditeljstvo

Kako su bebe dečko više pogođeni stresom (i šta roditelji to mogu učiniti)