5 genijalnih savjeta za roditeljstvo za novo razvedene majke i tate | BA.burnbrightlove.com

5 genijalnih savjeta za roditeljstvo za novo razvedene majke i tate

5 genijalnih savjeta za roditeljstvo za novo razvedene majke i tate

Donna Begg:

Razvod je rekao da utiče na najmanje 50 posto marriagesin Sjedinjenih Američkih Država. Kada roditelji razvod, stvara još jedan izvor stresa na obitelji i roditeljstvu relationsthat uglavnom utiču na djecu uključena.

Prema World News headlineson razvod, 43 posto djece u SAD-u se podigla bez svojih očeva, i 75 posto djece s razvedenih roditelja žive sa svojim majkama.

Zašto Bezuslovna Ljubav je samo za djecu (i zašto To je dobra stvar)

Istraživanja pokazuju da odrasli moraju da naprave svoj prilagođavanja emocionalne prevratu divorceand djecu i doživjeti neku vrstu divorcewhen njihovi roditelji odvoje.

Za djecu, navigacije ovu novu dimenziju u porodicu situacija može stvoriti osjećaje ljutnje, brige, frustracije, nesigurnosti i straha. Može se pretpostaviti da će se sukobi nastaju.

Koliko dobro razvedenih roditelja tretiraju njihovo izdvajanje će imati direktan uticaj na socijalne, psihološke i emocionalne dobrobiti djece uključene.

Komunikacija između razvedenih roditelja je keyto uspostavljanje pravila za efikasno napraviti tranziciju rad. Co-roditeljstva zahtijeva empatija, samilost, strpljenje i iskrenu zabrinutost za djecu uključena kako bi komunikacija bila uspješna.

Evo pet najboljih roditeljstva Tipson kako da zajednički roditelja djecu razvoda.

1. Napravite svoju djecu glavni fokus

Slika: Giphy

Svaka odluka napravite treba imati svoju djecu kao prvi prioritet. Vaš glavni fokus treba da bude ono što je najbolje za djecu, i trebalo bi tražiti rješenja koja će učiniti tranziciju što uspješnija.

Pronađite najbolje moguća rješenja za podsticanje zdrav razvoj vašeg djeteta emocionalno i psihičko blagostanje. Pokušajte da što je moguće više minimizira ometanje dječjeg rutinu.

2. Posveti da komunicira sa svojim bivšim

Cilj za otvorenu komunikaciju što je više moguće. Ako ste imali težak odnos, komunikacija nakon razvoda može imati svoje izazove, pogotovo ako ti i tvoj bivši imaju različite roditeljstva stilova.

Ako ste popustljiv roditelj i tvoj bivši je krmi, to će utjecati na način na koji djeca reagiraju na disciplinu i uspostavljena pravila.

Nije potrebno da budu prijatelji sa svojim bivšim komunicirati nakon razvoda, tako stvoriti načine da komuniciraju sa njima (putem e-pošte, pisama, itd.) Ako napori licem u lice su previše stresno, tražiti da se uspostavi poslovni odnos da prenesu svoje poruke na svoju bivšu.

Ne komuniciraju sa svojim bivšim suprugom kroz svoju djecu. Imaju za cilj da držite djecu podalje od centra sukoba. Ovo će promovirati osjećaja nesigurnosti i bespomoćnosti u djece.

Zašto smo se nikad ne kažemo našim Kids "Ona znači samo zato što je ljubomoran"

3. Nađi međusobne tlo

Slika: Giphy

Tražiti da se izgradi na zajedničku zabrinutost u vezi svoju djecu i tražiti rješenja. Vježbajte razmjene informacija o svim promjenjivim potrebama i prioritetima, kao do njih dođe. Pregovarati izbora i rješenja objektivno moguće.

Rade na pretpostavci da je vaš bivši također ima najbolji interes djece u srcu.

Igrati na prednosti tvog bivšeg, a ne manipulativno, ali na načine koji vam mogu pomoći da na najbolji način svoje jedinstvene karakterne osobine koje vam mogu pomoći u situacijama. Pokušajte da se uspostavi ravnoteža. Možete pokazati poštovanje, čak i ako se ne slažu s njima.

4. Držite se pitanja

Emocije i ego mogu uspostaviti prepreke za učinkovitu komunikaciju. Učiniti svaki napor da se fokusiraju samo na pitanja na ruci, a ne na emocionalne potrebe ili ex-a.

Pokušajte ne da se obrati emotivnih razloga zašto se problem javlja. Ispitati vaše stavove i emocionalni razlozi koji mogu utjecati na vaše odluke. Praksa govori pozitivno o svom bivšem spousewith svoju djecu

Naglasite svoje pozitivne osobine da pomognu svojoj deci fokusirati na pozitivne osobine u svakog roditelja. To će poboljšati vaše djece osjećaj dobrobiti i smanjiti osjećaje ogorčenosti, ljutnje i frustracije.

Ako ste dobili informacije o bivšim od svoju djecu, pokušajte da ostane neutralna i da se uzdrže od davanja negativnih commentsabout situaciju. Ne finger-point, optužuju ili razgovarati o bilo problema s njima.

5. Budite konzistentni

Slika: Giphy

Odgoja djece može biti pravi izazov bez obzira da li marriedor razdvojeni. Kada dođe do razvoda, će morati da se uspostavi da primi posjete rasporeda i odnosa sa produženim članovima porodice nova pravila.

Budite svjesni zamke koje mogu nastati. Djeca će poštovati promjene u situaciji i može tražiti da manipulišu je jedan od roditelja u odnosu na drugi u svoju korist.

Pregovaraju i dogovore o ulozi proširene porodice će igrati i koliko pristup će biti odobrena kada su djeca u su zaduženi.

Vi i vaš supružnik će morati pronaći način kako bi se osiguralo da se djeca i dalje rade u strukturirane environmentwhether su sa vama, drugim roditeljem ili šire porodice.

Uspostaviti odgovarajuće granice rano i imaju za cilj da imaju jedinstven front sa svojim suprugom o pitanjima. Opuštanje uspostavljena pravila sa djecom u "kazni" svoj bivši mogu backfireand imati ozbiljne implikacije za koliko dobro djeca prelaz između oba roditelja.

3 Toxic Roditeljstvo Stilovi koji se pretvaraju Kids Into narcise

A ujedinjeni front će pomoći da se održi poštovanje, struktura i disciplina. Nastoji da održavaju redovne raspored da li su sa vi ili vaš bivši suprug, a tvrde da su oni i dalje prate skup pravila za sljedeće:

  • Bedtime
  • Vrijeme jela
  • Rekreaciju, televizije, itd
  • Školovanje i domaće zadaće
  • Poslovi

Razvod može biti vrlo stresno. To utječe na oba roditelja i dece uključene. Emocionalni preokret i kako se rukuje tranzicija će uticati na socijalne, emocionalne i psihološke dobrobiti svih uključenih, a posebno djecu.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Da li je Nitrous oxide još uvek stvar i da li bi roditelji trebali biti zabrinuti?

Post Roditeljstvo

Oženjeni na prvi pogled Jamie Otis i doug hehner očekuju ponovo nakon gubitka

Post Roditeljstvo

Tata koji je otpušten zbog pohađanja rođenja sina dobija (bolje) ponude za posao

Post Roditeljstvo

Ovaj doktor je isporučio bebu, a zatim je odmah rodio sopstvenu

Post Roditeljstvo

Naše najbolje predviđanje bebe za 2018

Post Roditeljstvo

Mama se može suočiti sa zatvorom zbog odbijanja da vakciniše njenog sina

Post Roditeljstvo

Sophie žirafa nije jedina igračka sa unutra

Post Roditeljstvo

Ova ljetna lista za pakiranje paketa će učiniti učitavanje mnogo lakšim

Post Roditeljstvo

Saveti za pumpanje dojke od mame koja je bila tamo

Post Roditeljstvo

Kako napraviti klub za decu

Post Roditeljstvo

Draga ćerka: Ja neću da zaboravim predsednički trup za vas

Post Roditeljstvo

Amanda seyfried objašnjava zašto neće podeliti ime svoje bebe