3 načina pametnih roditelja pomažu njihovoj djeci da greške pretvore u uspjeh | BA.burnbrightlove.com

3 načina pametnih roditelja pomažu njihovoj djeci da greške pretvore u uspjeh

3 načina pametnih roditelja pomažu njihovoj djeci da greške pretvore u uspjeh

"Wow, ona je prirodno u fudbalu."

"On je kao matematika čudo!"

"Jesi li vidio kako dobro svira violinu? I ona je samo 5. "

Odrastajući, bio sam u strahopoštovanje prema kidsand odraslih koji prikazuju sirovog talenta u sportu, akademici, muzike i visoke samopoštovanje. U stvari, mislio sam takav urođeni, bez napora talenat je onlypath do uspjeha.

Nemojte me krivo shvatiti - moja mama je pokušao da me utjecati sa izreka: Ako na prvi ne uspije, pokušajte, pokušajte ponovo.

Ipak, za mene, činilo se da je put do uspjeha ne treba uključivati ​​vježbanje čineći greške. Kako nije u redu da sam!

Ja stalno pokušavao nove stvari, a onda odustao ako ne cvjetaju gotovo odmah. Nisam naučiti mnogo kasnije da pravi greške je ne samo zdrav dio razvoja jake učenja self-esteemand, ona može pružiti najveće mogućnosti za uspjeh.

Evo tri moćna i vredne strategije za poboljšanje prikaz vašeg djeteta od mistakesand uspjeha.

1. Reframe perspektive vašeg djeteta o greškama

Za većinu djecu, pravi grešku znači "raditi nešto nije u redu". To Outlook čini pred izazovom teškim i uticaja samopouzdanje.

Svjetski poznati istraživač motivacije Carol Dweckreveals da oni koji su prihvatili tu vrstu "fiksne razmišljanja" - vjerovanje da inteligencija, karakter i kreativne sposobnosti su urođene i nepromjenljiva - cap vlastitih potencijala izbjegavajući izazov.

Naprotiv, oni koji confidentlybelieve da je inteligencija i sposobnosti su sredstva gajimo i njegovati kroz naporan rad posjeduju "razmišljanja rast." Za one djecu, što je greška je prilika za učenje. Dweck je studiesare jasan: Deca sa načinom razmišljanja rast preuzimaju sve više izazova, oporaviti brže od nazadovanja i napreduju akademski u odnosu na one sa fiksnim razmišljanja.

10 Roditeljstvo Greške verovatno si Making (& Kako Fix njima!)

Srećom, možemo pomoći naša djeca njeguju razmišljanja rast. Na primjer, jednostavna svijest o tome da je mozak mišić koji možemo razviti pomaže nam upravo to. Davanje djetetu prostor za rad na probleme i prave greške, bez straha od presude, stida ili kazna je još jedan način da obrađuju svoje razmišljanje rast.

2. Promijenite yourreactions na greške vašeg djeteta

Većina nas naučila rano u životu da se sakrije naše greške, stavljajući koliko udaljenost između nas i naših propusta moguće. Dok društvo (i opće ljudske prirode) je u velikoj mjeri kriva za jačanje takvih stavova i ponašanja, kao roditelji, sada imamo moć da se probije taj toksični način razmišljanja.

Ako djeca fearthe posljedice slučajno oborivši da biljka u dnevnoj sobi, pogotkom nisku ocenu ili rezanje šiške svoje male sestre svoje crafting makazama, mi njegovanje u njima strah od pravljenja grešaka na svim (uključujući kritična one koje ' ll je potrebno da preraste u zdravu, dobro funkcionišu odrasle osobe).

Dok sam ne predlaže život bez posljedica (ili dijete osobljem berbernice), ja amproposing da smo ispitati vlastite reakcije kao parentsand edukatori našoj djeci greške. Velika većina grešaka malu djecu da su relativno bezopasne. Oni imaju popraviti rezultate koje djeca mogu učiti.

Grešaka je dio pokušaja. Deo bavljenja. Dvije stvari koje rastu confidenceas potičemo naše djece da učine sve vrijeme. Samo kroz naš mirni reakcije na greške možemo uspostaviti ovaj mentalitet u našu djecu, a samo kroz dosljednu primjenu možemo učiniti ga držati. (Imati dva mala djeca sama kod kuće, znam da je ovo traje praksa.)

3. Pomozite svom djetetu zaustaviti negativni self-talk.

"Zašto nisam bolje na taj test? Tako sam glup! Volio bih da si pametniji. "

To je uobičajeno da usvoji glas samo-criticismafter pravi grešku. Ali je vrijeme da naučimo našu djecu da se tretira kao oni tretiraju vlastite najbolji prijatelji. Istraživanja showsself-sažaljenje aduta samokritike na putu ka postizanju naših ciljeva.

Čekaj - nije ovo oblik samopovlađivanje? Ne bi trebalo da učimo našu decu odgovornost za svoje greške?

15 načina za poboljšanje Vaše samopoštovanje (što možete da uradite s bilo kojeg mjesta)

Mi moramo naučiti našu djecu da se osjećaju sažaljenje za sebe samo zato što si ljudsko biće. Prakticiranje self-samilost omogućava našu djecu da poštuju, priznaju i učiti iz svojih grešaka bez osjećaja stida, sve bez obzira na vanjske okolnosti ili nivoa vještina.

Grešaka je od suštinske važnosti za uspjeh vašeg djeteta

Ako možemo naučiti našu djecu da gledaju greške kao mogućnosti, da prihvate njihove greške i da se bave samo-sažaljenje, dajemo im snažan i eksponencijalno nagrađivanje poklone. Oni će neminovno pronaći više uspjeha i iskreno učiniti svijet boljim, kinder mjesto.

Pridružiti Renee na misiji da podučava djecu neprocjenjiv vještine, uključujući otpornost, samo-sažaljenje, kako da se na anksioznost i još mnogo toga na Gozen.com

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Mama čija se druga trudnoća vrti oko njenog mališana

Post Roditeljstvo

Will smith imitira sina Jadena na instagramu, osvaja nagradu trol tatu

Post Roditeljstvo

7 prelepa Ryan gosling citira o očinstvu i porodici

Post Roditeljstvo

Mamin vodič za Glazgov

Post Roditeljstvo

U nama je olimpijski tim imao samo jednu mamu i ona je samo osvojila zlato

Post Roditeljstvo

Čule su najluđe stvari koje su hranile bočice

Post Roditeljstvo

Salma hayek postavlja redak twinning pic sa kćerkom valentina

Post Roditeljstvo

Žao mi je, ali Biti mama nije posao - još je teže

Post Roditeljstvo

Želite da vaše dete dobije najbolju bolničku negu? biti ljubazan

Post Roditeljstvo

Praznični pokloni za decu koja ih neće prioneti na ekran

Post Roditeljstvo

Lara Trump je sramila da je trudna

Post Roditeljstvo

Vaša vibracija privlači tvoje pleme: gde da pronađete mamu prijatelje