17 popularnih naziva bebi koje nikad nismo videli | BA.burnbrightlove.com

17 popularnih naziva bebi koje nikad nismo videli

17 popularnih naziva bebi koje nikad nismo videli

To je uvijek pomalo šok kada imena beba trend prema gore na velika vrata. Jer znaš šta. Iz godine u godinu, najpopularnija imena imaju tendenciju da. Ostati popularan. Uostalom, prva četiri imena djevojka u 2016were Sophia, Ema, Olivija i Ava. I u 2017. Godini, oni areEmma, ​​Olivia, Ava i Sophia. Ko bi rekao?

Ali onda su imena koja približavanje u popularnosti, iznenada i bez prethodne najave, iznenadivši svima i kick-pokretanje trendove lijevo i desno. Da li znate li dece zove Nova, Ezekiel ili Valentina kojim slučajem? Pa, hoćeš.

Kratka Baby Boy imena za roditelje koji vole Keep It Simple

U 2017. Godini, nekoliko klasičnih imena - uključujući Naomi, Sebastian, Aurora i Theodore - došlo je do oživljavanja, dok je na desetine beba djevojke su dobili romantična imena kao što su Isla, Valentina, Brielle i Mila. Sjajan astronomija inspirisana imena kao što su Nova i Luna je porasla popularnost (verovatno zbog pomračenja?), Dok je snažan imenima kao što su Maverick i rimski preuzeo. U međuvremenu, biblijska imena poput Ezekiela i Levi porasla popularnost, a Sawyer stekao fanove, kao i (iako je to teško reći da li je to zbog klasičnog romana Tvena ili ribu iz Lost).

Ali dok nismo vidjeli te dolazi, moramo reći da smo nekako iskopati ih. Uoči provjeri 17 iznenađujuće imena beba koja je veliki potezi u 2017. Godini.

Ovi Hippie Boy imena su Groovy, Baby

Imena Girl

Nova

Nova znači "novi" ili "mladi", a u astronomskim terminima se koristi za opisivanje zvijezda koja se iznenada sija hiljadu puta sjajniji, a zatim postepeno nestaje natrag u svoj prvobitni sjaj. To je ujedno i ime classicPBS nauke show (to vredi ime bebu u našim knjigama).

Luna

Luna doslovno prevodi kao "mjesec" u španjolski, talijanski i latinski. U rimskoj mitologiji, Luna je boginja Mjeseca. (U grčkoj mitologiji, Luna se zvala "Selene", što je još jedna neobična i prekrasna ime za djevojčice.) Chrissy Teigen i John Legend daughtermay doprinijeli popularnosti ove.

Isla

Isla znači "posvećen Bogu" - svoj uspon u popularnosti može biti djelomično zbog glumca Isla Fisher. Riječ islaalso znači "otok" na španjolskom.

Valentina

Romantične ime Valentina znači "hrabar", ali mi ne može pomoći razmišljanje određenog ljubavi-tematske odmor februara, kada smo ga čuti. Ovaj nadimak možda su gurnuo u modu kad joj je glumac Salma Hayek pod nazivom jedinac Valentina.

Naomi

Ovaj Throwback je ime u raddestin '80 -ih i znači "prijatno". Ljubitelji glumac Naomi Watts ili zemlju legenda Naomi Judd će odobriti.

Mila

Mila znači "marljivi", a mi verovatno imati A-Lister Mila Kunis zahvaliti svoju popularnost.

Jutarnje rumenilo

Ime Aurora dolazi od rimske boginje zore. To se koristi za opisivanje Northern Lights fenomen vide na nebu. Su roditelji imenuju svoje kćerke Aurora nakon tih vrte boje - ili nakon Disney Sleeping Beauty? Možemo nikad se ne zna.

Brielle

Ovaj je došao kao iznenađenje, zaista. Brielle je irski ime koje znači "brdo". Naša hipoteza? Ime su mogli postati i poznati zahvaljujući reality zvijezda Brielle Biermann, koji se pojavio sa svojom majkom Kim Zolciak-Biermann na The Real Housewives of Atlanta - i vjerojatno 3.488 svojih spinoff emisija.

Najpopularnijih Baby imena od 2017. Godine iznenaditi

Imena Boy

Disident

Ovo ime ima zanimljivu porijekla. Prema predaji, rančer iz 19. Stoljeća pod nazivom Maverick odbio da brendirati svoje krave, a ime je došao da znači nezavisni mislilac koji radi svoju stvar. (To je također ime naslovni lik iz popularne '50s TV emisija - i 90-ih godina film Remake - Maverick.)

Ezekiel

Gle Starom zavjetu prorok koji je takođe hodanje Deadcharacter. Ezekiel znači "snagu Boga."

Rimski

Da, ovo ime je značenje je jednostavno kao što se čini ". Iz Rima" Podstaknut Amerikanaca 'ljubav za sve stvari talijanski ili Cate Blanchett sin Roman?

Testeraš

Sawyer znači "reže građe", a nekada ukazuju na osobu koja je radila u Sindikat. Njegova popularnost vjerojatno dolazi od Mark Twain Tom Sawyeror Sawyer na beskrajnim ABC dramaLost- ili oboje.

Jameson

Jameson znači "supplanter." Ali, hej, ako ime tvoje dijete nakon viski, to je potpuno u redu previše. To je ujedno i ime Pink sin sa motokros zvijezda Carey Hart.

Theodore

Ovaj slatki starinski ime znači "Bogom dano." To je ime jednog od najomiljenijih predsjednika Amerike, Theodore Roosevelt, i pisac Theodor Geisel, poznatiji Dr. Seuss. Oh, i veverica.

Asher

Na što znači samo na osnovu, možemo vidjeti zašto roditelji biraju ime Asher u gomilama: To se prevodi kao "sreća".

Levi

Levi znači "povezanih s njim" i još jedan biblijski ime. U Starom zavjetu knjizi Postanja, Levi je bio treći sin Jacob; danas, on je prvi sin Matthew McConaughey.

Sebastian

Još jedan divan ime Throwback, Sebastian, znači "obožavaniji." Ovo ime se može naći širom popularne kulture, pa biraj: Shakespeareov Dvanaesta noć, Disney je mali Mermaidor Tommy Hilfiger sin.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Čelsi Klinton pisac: napusti Barrona Trumpa samog

Post Roditeljstvo

Kardašijanska deca su zvezde ove praznične karte

Post Roditeljstvo

Amazon je naložio da vrati roditelje za kupovinu njihovih djece u aplikaciji

Post Roditeljstvo

Heidi montag i spencer pratt imaju bebu na putu

Post Roditeljstvo

Tajne tekstova za teens: otkrivena!

Post Roditeljstvo

Kako pomoći vašem djetetu kroz pad srednjoj školi

Post Roditeljstvo

Kim Kardašian zapad već razmišlja o četvrtom detetu

Post Roditeljstvo

Najbolji letnji kampovi u SAD za decu sa jedinstvenim interesima

Post Roditeljstvo

Serena Vilijams i Alexis Ohanian se bore kao šampioni u klasi beba

Post Roditeljstvo

12 pametnih savjeta za ekološke nove mame

Post Roditeljstvo

Kako jedna teška majka postavlja ograničenja na vreme ekrana

Post Roditeljstvo

Saveti za djecu za radne roditelje