10 razloga je sjajno biti mračna mama | BA.burnbrightlove.com

10 razloga je sjajno biti mračna mama

10 razloga je sjajno biti mračna mama

Ako još niste čuli za termin "amajlija mama", to je u osnovi riječ skovao opisati mamama koje su mješavina i svilenkasta i hrskavi mame. Svilenkasta mame obuhvatiti sve stvari moderni poput medicine (zdravo, lekovima rođenih), formula hrane svoje bebe i koriste jednokratne pelene. Hrskavi mame okreću alternativnoj medicini, fokus isključivo na dojenje i poznati su po svojoj ljubavi prema krpom pelene. Skranči mame praktikuju malo od oboje, i mislim da je velika stvar biti zaglavljen u sredinu.

10 nakon poroda saveta koji će spasiti svoj razum

Za mene, ja identificirati kao amajlija mama jer sam imao planiranu unmedicated rođenja, formula hrane (iako sam pokušao očajnički da doji i to jednostavno nije dogodilo za mene) i sam sve o tim pelene za jednokratnu upotrebu. Ja se nalaze između, i to je odlično mjesto za mene. Evo zašto je to tako fantastično biti amajlija mama.

1. Najbolje od oba svijeta

Biti amajlija mama znači da imate krajnji razumijevanje sa sobom ne samo učiniti nešto zato što imaju ovu sveobuhvatnu vjerovanje da se njišu u jednom pravcu. To znači da ćete dobiti uzeti najbolje iz obje strane i uvijek shvatim šta je najbolje za vas i vašu porodicu na osnovu vaše trenutne potrebe.

2. Ne mama krivicu kada ne možete priuštiti organsku hranu

Organska hrana je super-skupi, a ako ste nešto poput mene, vi ih kupiti kad su na prodaju ili pasti u mjesečni budžet za hranu porodice. Biti amajlija mama znači da ne morate da stavi taj dodatni stres i mama krivicu na sebe ako su svi organski nije opcija. Radiš ono što možeš.

3. Fed je najbolje, i niko ne možete reći bilo drugačije

Dokle god je beba nahranjena i pun, onda možete mirno spavam noću bez dodatnog pritiska kako bi bili sigurni vaše dojenje igra je vrhunski. Ako dojenje radi za vas i vašu obitelj, super. Ako ne, to je potpuno bez stresa ako dođete za formulu umjesto.

4. Ti si rock zvijezda kada je u pitanju kompromis

Biti amajlija znači da si uvijek vaganje prednosti i mane svakog situacije dok ne shvatimo što radi najbolje. Vaše odluke se zasnivaju na potrebama vaše obitelji i ako trenutni odgovor nije očito, ti si u mogućnosti pronaći najbolji zajednički moguće.

5. Imate Allthe mogućnosti kada je u pitanju prevozi svoju bebu

Dok hrskavi mama bi bilo sve za bebe nosi i svilenkast mama bi se odlučiti za kolica, možete odabrati i ako želite. Ako ste zabrinuti su više fokusirani na attachment roditeljstvu i biti blizu svoju bebu, a zatim držite uže u povezu. Ali ako to nije tvoja stvar, vezanje ih na sigurnom kolicima je strašan alternativa.

Mama olovke snažnu poruku protiv vaxxers o bolesnom kćeri

6. Ne morate da se bave vakcinacije drama

Sa većini škola zahtijeva vakcinacije za ulazak i vaše razumijevanje današnje medicine, vaša djeca će najvjerojatnije imati sve njihove snimke do danas. Ne da se bave svim drama koja dolazi uz raspravu vakcinacije pro / con je sladak dogovor.

7. Vaš raspored spavanja svodi na ono što radi najbolje

Co-spavanje i krevetac za spavanje su i velike mogućnosti i raditi za toliko mnogo ljudi iz različitih razloga. Ali isto tako znamo da donosi novu bebu iz bolnice znači da je potrebno vrijeme da pronađete svoje najbolje groove san, a kao amajlija mama znači da možete staviti svoj trud u otkrivanju ako ima bebu u krevetu radi bolje ili ako bude u krevetiću je svojih omiljenih umjesto prisiljavanje jedne ili druge.

8. Ne ribanje izmet od platnenih pelena. Osim ako ne želite da uprlja ruke

Ja sam za zaštitu životne sredine, i potpuno mi se to koristi jednokratne pelene je loše za deponije, ali pomisao prljavih pelena polu-oprati u našim sitnim NYC stan ometaju dok mi geg dan za pranje čini. Zbog toga, biram da ne krpom pelene, i to je odluka da mogu da živim.

9. Izabirati epiduralne je potpuno u redu

Planirao sam za unmedicated rođenja jer sam imala epiduralnu prvi put i htjela sam da iskuse rad na drugačiji način. Otišao sam u znajući šta želim sa svima oko sebe spreman da prati moj plan rođenja, ali i postigla dogovor sa samim sobom da nisam bio u stanju da podnesem bol koji imaju epiduralna je bila u redu - i to je! Nema ništa loše u donošenju odluke da li je to najbolje za tebe. Na kraju krajeva, vi znate vaše tijelo bolje od bilo koga drugog.

30 lijepo sirove slike koje prikazuju realnost porođaja

10. Vi ćete ohrabriti svoju djecu da preuzmu život na isti način

Sposobnost da pogledamo prednosti i mane svake situacije da se otkrije kako je najbolje za tebe da krene naprijed je velika kvaliteta i nešto što će vaša djeca gledaju ti čitav svoj život. Odrastanje uz taj uticaj će im omogućiti da se kroz ovaj proces odlučivanja pri donošenju odluka u životu umjesto leti sjedište u gaće.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kate Hudsonov sin Bingham ima novu frizuru za sebe

Post Roditeljstvo

Zašto morate prvo da se postavite (pre svoje djece!)

Post Roditeljstvo

Dete na dijete: ono što treba znati

Post Roditeljstvo

5 načina da ne mrzite svog muža nakon djece

Post Roditeljstvo

Kako stariju decu spavati

Post Roditeljstvo

Zastrašujuće sitne krpice: da li ćete ih prepoznati ovog leta?

Post Roditeljstvo

Ništa vam ne govori o IVF-u

Post Roditeljstvo

5 stvari koje ova mama stvarno želi za Božić

Post Roditeljstvo

Devojka Robin Thicke je već toliko zaljubljena u svoju bebu

Post Roditeljstvo

Ažuriranje: u srčanom videu, Mara Lane saznaje o njenom pobačaju

Post Roditeljstvo

Ove prekrasne fotografije mogu vas samo naučiti da volite svoje postpartalno telo

Post Roditeljstvo

20 sasvim realnih razloga, elf na polici nije prošao sinoć