10 načina da se osećam kao majka zmajeva svaki dan | BA.burnbrightlove.com

10 načina da se osećam kao majka zmajeva svaki dan

10 načina da se osećam kao majka zmajeva svaki dan

Sa Igra Thronesseason na nas, moj muž i ja smo uzbuđeni o tome da naša nedjelju navečer datira sa HBO, jer je prilično naše omiljene emisije za gledanje zajedno. Mi smo uključili televizor i odlepršaš mitskom zemlje, uzimajući malo odmoriti od roditelja život neko vrijeme. Ali sam shvatila da je moj stvarni život se ne razlikuje mnogo od onoga što Daenerys Targaryen bavi na dnevnoj bazi s njom zmajeva. U stvari, mogli bismo vjerojatno zamijeniti priče i biti BFF. (Možda će čak me nauči kako da pletenicu moja kosa savršeno kao što je njena.)

Game of Thrones baby imena prave ljubitelje potrebno dodati na svoju listu

1. Pomogao sam zmajevi "hatch"

Dok je moj zmajevi nisu rođeni od požara i nije tehnički izlegu, igrao sam prilično veliku ulogu s njima nose u utrobi devet mjeseci, a zatim gura ih od mene. Yup, ja bih rekao da, iako Khaleesi i ja (i svim mamama, jer nije bitno kakvu je ulogu ste igrali u procesu rađanja, da budem iskren) imaju vrlo različite priče rađanje, oni su jednako važni.

2. Ja sam često raskidam tuče

Ovi klinci moji su 8 godina i 10 mjeseci, a iako to možda ne izgleda moguće, oni se bore. U stvari, oni se bore mnogo. Onaj mali uđe u sve stvari njenog velikog brata, pa čak i smislili kako da Xbox i isključivanje. I voli to učiniti dok je on u sredini igra, naravno. Dakle, gdje sam u ovoj jednačini? Mogu da bude posrednik, uvijek razbijanje borbe.

3. Ponekad se bore da održe kontrolu

Baš kao i moja djevojka Daenerys, ja često ne mogu da držim djecu pod kontrolom. Da, to se događa i najboljima, čak i princeza je nekako uspio da imaju tri zmajeve nju tvrde kao svoju mamu. Barem moje ne može da leti dalje, jer bi onda život zaista bi bilo zanimljivo.

4. Mealtime drama

E sad, ja mogu samo zamisliti kako se spušta tokom obroka u domaćinstvu Targaryen, ali zamišljam da je to jako puno žale da je meso zmajevi se hranili je ili previše ili nedovoljno kuhanog - jer smo stalno podsjetio kako smo notget to baš kako treba. U našoj kući, to je u neredu i puna drame. Niko nikada ne može donijeti odluku o tome što oni žele da jedu, ali oni su vrlo samouvjeren o opcijama koje su postavljeni pred njih. I nakon odluke konačno dobiva se, pola obroka uvijek navija se na podu. Svaki. Single. Time.

16 mjesta vaša djeca zaista žele da ostanu ovog ljeta

5. Oni često imaju stavove

Oni zmajevi koji pripadaju gospođa Targaryen imati neke velike 'Tudes, što moja djeca mogu sigurno odgovarati. Nisam siguran da li ova djeca jednostavno ne spava dovoljno ili šta je dogovor, ali oči valjanje i vatre disanje je van kontrole!

6. Stvari mogu biti haotična

Život je haotična svaki dan. Kraj.

7. Moja najstarija zmaj se često slali u njegovu sobu

Zbog agresivne prirode Khaleesi zmajeva, oni su poslani da žive u tamnici, samo vide svjetlo dana kad god neko hoda dole i pristupa njima. Moj sin bi mogao biti u mogućnosti da se odnose na ovo. Kad god zagusti, u svoju sobu da ide i on nije dozvoljeno da otvori vrata dok je on prišao nas prvi.

8. Ponekad ljudi nastradati

Dešava se. U većini slučajeva to je nesreća ili možda moj sin igra previše sa svojom malom sestrom, ali slično kao uhvaćeni na putu Khaleesi zmajeva, moja djeca mogu izazvati neke pustoš.

Klubova odmor klinci 'što nas čini boljim roditeljima

9. Kunem dišu požara

Ili to, ili imaju neverovatno sposobnost da u potpunosti srušiti svaki igračka su ikada molio za. Iako nikada nisam vidio dokaze, oni sigurno imaju neke destruktivne sposobnosti.

10. Moja "zmajevi" su zaštitni mene

Khaleesi voli zmajeve i volim moj. I sa toliko ljubavi plutaju oko, puno zaštitne vrijednosti čine, a oni su jaki. Baš kao što ne bih nikad dozvoliti da se nešto dogodi mom malom zmajeva, oni drže pogled na mene. Oni uvijek znaju gdje sam i šta sam do, i niko ne sme da se kači se sa mnom. Osim njih, naravno.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Korak po korak vodiča za uskršnja jaja za zlatne listove

Post Roditeljstvo

15 jednostavan elf na polici ideje za božićne predvečerje finale

Post Roditeljstvo

Da li mogu učiniti bilo šta da sprečim da moj 17-godišnjak ima seks?

Post Roditeljstvo

Ulica Sesame uvodi novi Muppet sa autizmom

Post Roditeljstvo

5 razloga treba da pažljivo pogledate hranljive etikete za grickalice

Post Roditeljstvo

Zašto sam rekao mom šefu i saradnicima da dobijam IVF

Post Roditeljstvo

Da li je vrijeme da osnovne škole prestaju slaviti dan Valentine?

Post Roditeljstvo

Kako razgovarati sa decom o lekovima i alkoholu

Post Roditeljstvo

Fitnes studio je spasio moje postpartalno mentalno zdravlje

Post Roditeljstvo

Stvari ne moraju biti prijateljice sa decom da budu prijateljski prijateljima

Post Roditeljstvo

Moj 5-godišnjak se kreće širom zemlje bez mene

Post Roditeljstvo

Angelina Jolie predaje svojoj djeci nekoliko važnih lekcija za život