Provela sam stotine dolara samo da saznam da moj pas ima plin | BA.burnbrightlove.com

Provela sam stotine dolara samo da saznam da moj pas ima plin

Provela sam stotine dolara samo da saznam da moj pas ima plin

Bilo je malo u 9. Sati u noći i ja sam tek počeo da razmišljam o spavanja kada je moj dogmade čudan zvuk. Pogledao sam se iz moje knjige da vidi kako stoji pored vrata, to radi čudno psi kretanje kako treba prije nego što povraća. Jednom van, ona retched nekoliko puta bez izbacuje ništa, chowed dolje na travu prije nego što sam mogao da je zaustavi i vratio me je u dnevnoj sobi. Nisam mislio da mnogo toga u tom trenutku.

No, nakon nekoliko naleta suho bljuvanja, bio sam ozbiljno zabrinut. Spustila se i počeo zadihan, što je bio i pomalo neobično za nju, i sam došao do trlja stomak utešno. Moji prsti zamrznuo kao što sam primijetio nepropusnost na trbuhu, koji na bliže ispitivanje izgledala malo rastegnut.

Srećom za mog psa, znao sam znakove upozorenja nadutosti. Požurili smo u bolnicu, prošao ispit i radiografije, i ostavio nekoliko sati kasnije uz najbolju dijagnozu sam mogao da se nada: gas. Moja cura je imala loš slučaj prdi. Ja sam se smejao s olakšanjem i platio pozamašnu račun, ali nadutost je ozbiljno stanje koje svaki vlasnik velikih pasmina pasa mora biti svjestan.

Psi mogu igrati ključnu ulogu u oporavku rak pacijenta

Ono što je nadutost i zašto je to strašna dijagnoza?

Nije mnogo toga može ubiti psa u roku od nekoliko sati, ali ako imate veliki, duboko se izborio psa, nadutost je jedna od tih stvari. Tehnički naziv za nadutost kod pasa je želuca dilatacija i volvulus (GDV). To se događa kada želudac psa širi, a zatim okreće oko svoje kratka osovina, što je dovelo do nagomilavanja plina i prekid protoka krvi koja može dovesti do smrti u roku od nekoliko sati, bez intervencije. Drugim riječima, ako sumnjate da je vaš pas je nadimati, odmah odvesti ih veterinaru. Svaki minut bitan.

Njemački ovčari imaju jedinstvene potrebe - razmislite o ovom 10 činjenice prije nego što usvoji

Neke pasmine su na veći rizik za nadutost od drugih

U principu, velike i velikih rasa pasa i pasa sa dubokim grudima su na višem riskof razvoju nadutost, ali postoji nekoliko rase pasa koje su posebno osjetljivi:

 • Great Dane
 • Njemački Ovčar
 • Weimaraner
 • Irski setter
 • Seter
 • Baset
 • Sv.Bernarda
 • Pudlica standardna

Drugi faktori koji povećavaju šanse vašeg psa u razvoju nadutosti su genetika, lean stanja organizma, stresa, jednom dnevno hranjenje, prethodne GDV, brz navike u ishrani, slezena bolesti i popuštanje želuca ligamenata.

Šta svijet izgledao psima? Sad znamo

Simptomi nadutost

Znajući symptomsof nadutost kod pasa te noći mogla spasiti život mog psa. Srećom, njen život nije bio potreban za štednju, ali ako ste vlasnik jedne od pasa gore navedene ili imate psa koji je predispozicije za nadimati, onda morate znati simptome paziti.

 • Povraćanje
 • Dry-bljuvanja
 • Pojačana salivacija
 • Proširene ili otečen trbuh
 • Nemir
 • Depresija
 • Ubrzan rad srca
 • Otežano disanje

Ovi su simptomi drugih ozbiljnih stanja, tako zovete vaš veterinar je najbolji potez. Naravno, možete ga Google-a, ali ne traje dugo. Prognoza za nadutost slučajeva dobiva sve manje i manje pozitivno duže čekate. Prema Merck Veterinarski priručnik, "Zbog trajanje kliničkih znakova je jedan od faktora rizika od GDV-povezane smrti, to je imperativ da se prepoznaju i odmah ispraviti ovo stanje." Sa stopom smrtnosti između 25 i 30 posto, ne možemo priuštiti da ne.

Lonac za kućne ljubimce zvuči odlično, ali nedostaje jedna ključna komponenta: nauka

Možeš li spriječiti nadutost kod pasa?

Nadutost nije uvijek sprečiti, ali postoji nekoliko stvari koje možemo učiniti kako bi se smanjio rizik od nadutosti u naših pasa. Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu:

 • Izbjegavajte stres
 • Feed više obroka dnevno
 • Izbjegavajte povišene jela hranu
 • Izbjegavajte vježbanje odmah nakon obroka

Izbjegavanje stresa, naravno, lakše reći nego učiniti, ali s druge načine za sprečavanje nadutosti u psi su prilično lako dodati u naš raspored. Tu su i kirurške zahvate koji mogu smanjiti rizik od nadutosti. Vaš veterinar može preporučiti ako vaš pas ima bliskog rođaka s GDV ili razvija nadutost, kao što je vjerovatno ponoviti stanje.

Prvi holesterol pregledava? Pobrinite se da provjerite vašeg psa, previše

Ne postoji takva stvar kao što je preterana reakcija na nadimati

Uzeo sam simptomi mog psa ozbiljno i platio prilično peni za hitnu posjetu. Ja bih to ponovo provesti u jednom trenutku jer znam da mi je brzo reakcija bi mogla biti razlika između života i smrti mog psa. Kada je u pitanju nadimati, ne postoji takva stvar kao preterivanje. Ne ustručavajte se žuri vašeg psa veterinaru ako mislite da može biti doživljava simptome nadutosti.

Prije nego što odeš, pogledajte naše slideshowbelow:

Slika: shark_toof / Instagram

Povezane vijesti


Post Kućni ljubimci

6 brutalnih razloga da prestanete dozvoliti vašem psu da vas poljubi

Post Kućni ljubimci

Zašto se moj pas ponaša tako ludo nakon kupanja?

Post Kućni ljubimci

Koliko često treba da operete svog psa?

Post Kućni ljubimci

Ako ste ikada pitali koliko su važni službeni psi, ovde je dokaz

Post Kućni ljubimci

10 najsiromašnijih prazničnih pasa opasnosti

Post Kućni ljubimci

Odgovaraju na sva vaša pitanja o psima

Post Kućni ljubimci

Amerika voli labradorske pronalazače i bukvalno Niko se ne iznenadi

Post Kućni ljubimci

4 načina da vaš pas bude aktivan i zabavljen u vrućem vremenu

Post Kućni ljubimci

7 načina za smanjivanje zaštite od veterina bez ugrožavanja zdravlja vašeg ljubimca

Post Kućni ljubimci

12 iznenađujuća (a ponekad jeziva) znakova da vas mačka zapravo ne mrzi

Post Kućni ljubimci

Psi koji vole vodu koji su savršeni pratioci za plažu na plaži

Post Kućni ljubimci

Ispostavlja se da je trening matorke prilično sličan muškoj obuci vašeg djeteta