Korofagija je i kako sprečiti psa da to radi | BA.burnbrightlove.com

Korofagija je i kako sprečiti psa da to radi

Korofagija je i kako sprečiti psa da to radi

Mi smo prijatelji, zar ne? Ti si u krugu povjerenja ovdje, tako osećam da mogu da te pitam prilično lično pitanje. Dakle, ovdje ide: Da li vaš pas jede izmet? Zapamtite, ovo je sigurno mjesto, i možete mi vjerovati sve svoje tajne. Na kraju krajeva, ja sam zna da imaju nekoliko mladunaca u mom životu koji smatraju da kakim grupu hrane. Bruto, ali istinito.

Izbor hrane vašeg psa ne može biti super-jednostavan odluku si mislio da je

Vjeruj mi kad kažem da postoje određene stvari koje ne možete unsee na ovom svijetu, i moja potraga za odgovor na ovo čudno doggy praksa dala nekoliko. Međutim, u ime vas, dragi čitaoci, sam kovani naprijed i otkrio neke vrlo zanimljiva informacija o ovom odvratna očnjak navika.

Za početak, jeste li znali da je stvarna, iskren-to-dobrota izraz za takvo ponašanje? Prema američkom Kennel Club ili AKC, to se zove koprofagija (kop-ruh-Fey-jee-uh). Loša vijest je da postoje mnogi razlozi slatki psić možda misle stolice su poslastica. Dobra vijest je da se ova sklonost može biti zastrašeni.

Prije nego što ulazim u to, međutim, pričajmo o tome zašto vaše pseto osjeća primoran da dograbiti izmet.

To je u DNK naših pasa '

Ozbiljno. Naučnici vjeruju da bi mogao biti kodirani u genetskom raspolaganje vašeg psa. U 2012 studiji iz američkog veterinarskog društva od Animal Behavior godišnje konferencije, dr Benjamin Hart iz University of California, Davis, istraživao fenomen.

No, vaš ljubimac ne bi trebalo biti primorani da prate svoj vegan način života

U svom nalazu, on je rekao: "Naš zaključak je da jedenje svježe stolice je odraz urođeni predispozicija predaka kanide žive u prirodi koji štiti članovi paket od crijevnih parazita prisutan u fekalijama koje bi povremeno se ispustiti u den / odmorište ". Hm, kako nesebična?

To je samo faza

Dok su neke vrste životinja zapravo jedu govna da dobiju ključne hranjive tvari (tako zahvalan što nisam zec upravo sada), psi dobiti sve što im je potrebno od drugih hrane. Tako mi je žao, Fido, koji ne može biti izgovor. Međutim, štenci jedu izmet je i dalje prilično prirodno ponašanje. Dobra strana je da oni obično rastu od toga do vremena oni su oko 9 mjeseci. Osim ako, to jest, oni su žene i odrasti da imaju štence svoje - u tom trenutku oni će jesti poo svoje štence 'za oko prve tri sedmice.

Tvoj pas je usamljen

Naučnici su otkrili da su psi koji su često izolirani od drugih pasa, kao i onih koji se čuvaju u uzgajivačnici, češće jedu govna nego što bi njihovi dobro družili štene vršnjacima. Dakle, kao bruto zvučalo, sljedeći put kada vidite vaš pas jede izmet, možda samo treba zagrljaj. Ili, znate, Playmate.

Jer je imitacija najiskreniji oblik laskanja

Ne želim reći da si ti kriv tvoj pas jede izmet, ali. J / k, j / k. Pa, na neki način. Vidiš, psi su jako nestrpljivi da ugodi, i kao što su djeca, imaju tendenciju da upijaju informacije gledajući vas. Ako vaš pas ikada napravi grešku u kući i očistiti nakon njega diže izmet, on može pokušati da oponašaju ponašanje. Ali budući da nema one slatka mala deodorized kesice kao ti, on mora da koristi usta da raspolaže svojom doo-doo. Ovaj mimikrija se zove allelomimetic ponašanje u pasa.

Pas je zaista gladan

Iako je većina pasa dobiti sve hranjive tvari koje su im potrebne iz hrane koja se ne kaki, neki psi - iz razloga u rasponu od parazita do zanemarivanja - ne dobivaju svoje kalorijske ili prehrambene potrebe ispuniti i stoga pribjegavaju izmet u pokušaju da popuni praznine. Dakle, ako vidite psa jedu izmet i čini se da ne bude bilo kakve životne sredine ili ponašanja okidač, to je sasvim moguće štene treba veliku činiju briketa, stat.

Ako prdi vašeg psa može oguliti boju sa zidova, možda imamo lijek

Ako imate poo gobbler živi u vašem domu, ne očajavajte. Pošto je ovo ponašanje nije od suštinskog značaja za dobrobit vašeg psa (da ne spominjem činjenicu da je to super bruto), može se obuzdati. Najlakši način da se vaš pas da ga je ostalo je da ograniči svoje pristup bilo kojem izmet. Što je, u potpuno razotkrivanje, je lakše reći nego učiniti. Ali, ako se držite ga, vaš upornost treba isplatiti. I ne treba posebno naglašavati, najbolja praksa u svakom trenutku imate zabrinutost zbog vašeg psa je da se obratite veterinaru.

Ovaj post je pod pokroviteljstvom Plava Buffalo Wilderness.

Povezane vijesti


Post Kućni ljubimci

Uh-oh millennials, cezar Millan misli da si previše pokvaren da biste posedovali psa

Post Kućni ljubimci

56 imena suptilna sa disneyom savršeno za vašeg princa ili princeze

Post Kućni ljubimci

Koliko košta koštati vlasništvo mačke?

Post Kućni ljubimci

Na sajmu u Westminsteru će biti predstavljene tri nova pasmina i mačke

Post Kućni ljubimci

11 savjeta koje će vašoj pasti učiniti mnogo lakše

Post Kućni ljubimci

4 načina da vaš pas bude aktivan i zabavljen u vrućem vremenu

Post Kućni ljubimci

8 znakova da je vaš pas izložen

Post Kućni ljubimci

Slatki kikiriki maslaca od kikirikija od kikirikija će vam žudjeti

Post Kućni ljubimci

Nauka je pokazala da bi se deca radije družila sa kućnim ljubimcima od braće i sestara

Post Kućni ljubimci

Zašto je moja mačka Biti kreten? 7 uobičajenih razloga za mržnju

Post Kućni ljubimci

Možeš da se obučeš sa mucima i da se plati za to (da, stvarno)

Post Kućni ljubimci

Godine psa na ljudske godine: kako stvarno rade?