8 znakova da je vaš pas izložen | BA.burnbrightlove.com

8 znakova da je vaš pas izložen

8 znakova da je vaš pas izložen

Kao vlasnik svog ljubimca, to ponekad može osjećati kao da imate skoro psihički vezu sa svojim ljubimcem. Imaš osjećaj ono što oni žele (obično hrane ili piškiti ili ponekad mazi) i znaju kako da komuniciraju ono što oni žele od vas (moj pas će koristiti njene šape ili njušci usmjeriti ruku na leđima kao da kaže: , "Pet mene!")

Zato promjene u njihovom ponašanju mogu biti zbunjujuće. Ako ste upravo naišao na stresne situacije ili vašeg ljubimca je oko više promjena nego što je normalno, evo nekih znakova mogu se doživljava neki stres ili anksioznost.

1. Prekomjerna prolivanja

Svi psi Izgleda da prolio, ali jeste li ikada primijetili koliko kosa može otpasti kad je naglasio svog psa? Prema PetCareRX, to je jedan od najlakše prepoznatljivih znakova vaše štene se osjeća pomalo zabrinut. Možda će vam se to desi u kancelariji veterinara kao što ste pet svog psa u ordinaciji i kosa pokriva ruke i pod.

Prekomjerne prolivanja zbog stresa može biti izazvan velike promene u životu kod kuće, kao što je u pokretu, usvajanje drugog ljubimca ili člana porodice iseljavaju.

2. Lizanje nosa i usne

Psi koriste njihova tijela prenijeti sve vrste emocija ne mogu izgovoriti. Prema psa Central, ako vaš pas počne pretjerano lizanje usta ili nos, to je vjerojatno znak da se osećaju malo pod stresom.

Kada se pas anksioznost postati ozbiljan problem?

3. Yawning

Čini se čudno da bi zjapio se smatrati znak stresa - to ne bi samo biti znak umora? Ali stres zevanje se obično vide u kombinaciji s drugim ponašanja, kao što su izbjegavanje ili prikovao uši.

4. Panting

Psi obično dahće za hlađenje se dole kada je vruće ili da su bili ostvarivanje. Ako vaš pas je zadihan bez ikakvog razloga, eventualno uz ušiju zakačene leđa i nizak, to može biti znak stresa. Budite oprezni ako se pas naglo zaustavlja dahtao i zatvara usta, jer on može biti eskalaciju prema grize.

6 Znakovi vaš pas očajnički treba trening poslušnosti

5. Destruktivni ponašanja

Naročito u agresivnije rasa, psi mogu pokušati da ublaži stres žvakanje i griženje namještaja (ili vas!) Ili čak destruktivne grize ili lizanje njenog vlastitog tijela. Pokušajte da se ispitaju okolnosti koje povećavaju ponašanja, kao što su prepušteni sami sebi ili kada su prisutni druge životinje.

6. Izbjegavanje

Prema VCA Bolnice, ovo je još jedan izdajnički znak stresa. Postoje mnogi razlozi vašeg psa može pokazati izbjegavanje, bilo da je izbjegavanje drugih pasa ili ljudi. Rep uvučen, izbjegavajući kontakt očima, okrećući se - sve su to načini vaš pas pokazuje da je neugodno. Važno je imati na umu da, ako vaš pas izbjegava situaciju da mu je neugodno, ovo je bolje nego pokazuje agresiju i da je najbolje da poštuje ovu poruku.

Svi govor tijela vašeg psa konačno objasnio (INFOGRAFIKA)

7. Bolest

Da li vaš pas pokazuju znakove stresa kod fizičkih simptoma? Gubitak apetita, povraćanje, proljev, problemi kože ili alergije mogu svi biti znakova stresa u čovekov najbolji prijatelj. Ako bilo koji od ovih fizičkih simptoma nemaju očigledan uzrok, stres bi mogao biti vaš glavni osumnjičeni, ali morate provjeriti sa svojim veterinar kako bi bili sigurni vas uhvatiti bilo kakve ozbiljne medicinske uvjete.

8. Barking

Da li vaš pas zavija ili laje puno? Prekomjerne lajanje, bilo unutar ili izvan kuće, može biti znak anksioznosti. Pokušajte pronaći obrazac za lajanje kako bi se utvrdilo uzrok anksioznosti. Da li se to dogodilo kad si otišao? Kad stranci dolaze na vrata?

Kako pomoći vašem psu

Priznajući vaš pas doživljava stres je korak u pravom smjeru - ali sada morate pronaći načine da mu pomogne da se nosi sa svojom anksioznosti. Pitao sam veterinara za neke savete o držanju život mog psa kao stres-free moguće. Ovdje su neke od ideja mog veterinara deli.

  • Držite stvari rutinski je moguće: Rutinska je važan za pse, baš kao što je za malu djecu. Trpe manje stresa kada znaju da njihov rutinu, odakle spavaju u koje doba dana idu u šetnju ili jesti.
  • Spriječiti stresne situacije: Ako znate, na primjer, vaš pas ne radi dobro u prepunoj situacijama, nemoj da ga ne hoda na prometnoj rekreaciju trag. Ako je vaš pas je naglasio kada niste kod kuće, trening sanduk bi ga donesem udobnost.
  • Vježba često: vježba može biti odličan stresa ublažavanje za vašeg psa dok ga je držao zabavno i opuštajuće. Ponavljaju igre donese na pas park zapravo može uzrokovati stres u neki psi, pa se potrudite možete pronaći pravu ravnotežu.
  • Provode više vremena zajedno: Ako je moguće, provesti više vremena sa svojim psom da se smanji stres. Rade u garaži? Ponesite krzneni prijatelj tamo s tobom. On žudi za što u vašoj blizini i da je to dobro za njegovu dušu (i tvoj).
  • Pravila: Psi doživljavaju manje stresa kada znaju šta se od njih očekuje. Postavite svoje kuće pravila i biti čvrsta još nježan o bilo kakvim neposlušnost. Vaš pas želi da te molim, ali nikako ne može uspjeti ako se pravila stalno mijenjaju.

Radeći sa svojim psom i postaviti jasne granice, obično možete odrediti izvore svog stresa i raditi s njim da mu pomogne da živi manje teskobna život.

Povezane vijesti


Post Kućni ljubimci

Odgovarano je 9 najvažnijih pitanja o zdravlju pasa

Post Kućni ljubimci

Kako uzgajati Lili da dodate malo wow faktora u svoju ribu

Post Kućni ljubimci

Koliko košta koštati vlasništvo mačke?

Post Kućni ljubimci

Kako zaustaviti vaše štene od žvakanja i više

Post Kućni ljubimci

Provela sam stotine dolara samo da saznam da moj pas ima plin

Post Kućni ljubimci

6 grešaka roditelji s ljubimcima čine kada pokušavaju staviti svoje kućno ljubimce na dijetu

Post Kućni ljubimci

10 najsiromašnijih prazničnih pasa opasnosti

Post Kućni ljubimci

Zašto je moja mačka Biti kreten? 7 uobičajenih razloga za mržnju

Post Kućni ljubimci

Bumbari postaju ugroženi (i moguće izumrli) gori nego što si mislio

Post Kućni ljubimci

Sve što vam treba da znate o novom leku za uznemirenje šuma za pse

Post Kućni ljubimci

Odgovaraju na sva vaša pitanja o psima

Post Kućni ljubimci

5 savjeta kako biste smanjili pražnjenje psa