4 načina da vaš pas bude aktivan i zabavljen u vrućem vremenu | BA.burnbrightlove.com

4 načina da vaš pas bude aktivan i zabavljen u vrućem vremenu

4 načina da vaš pas bude aktivan i zabavljen u vrućem vremenu

Ne postoji ništa doggy o psu dana leta. Moje doghates vrućine, što ima smisla jer joj je glavni kandidat za toplotni udar nju debele, shaggy crni kaput čini.

Jedina stvar koju mrzi više od vrućine je dosada.

Mi smo živjeli u različitim podnebljima, od Maine u tropima, a njeno zadržavanje njemačkog ovčara mozak zabavljao je puno radno vrijeme, bez obzira na temperaturu vani.

Evo šta sam saznao za preživljavanje psa dana ljeta.

1. Dusk & Dawn su svojim prijateljem

Jedan od najjednostavnijih rješenja za čuvanje vaše pseto kul je da se izbjegne potpuno vrućine. To može značiti mijenja svoju rutinu, a to je lakše reći nego učiniti, ali niko nikad nije rekao vlasništva pas je uvijek u šetnju u parku. Ili možda to samo znači da ponekad morate uzeti da hoda u parku u 6 sati

Rano ujutro i kasno uveče su obično hladniji od usred dana, što znači da mogu da ustanem malo ranije da svog psa u šetnju ili pokrenuti, a možda i odgurnuti neke veče planovi sada i ponovo da uživaju u cool od večeri.

6 ljeta Savjeti za sigurnost kako bi vaš pas sretan i zdrav dugo sve sezone

2. Mentalna stimulacija je ključ

Nije sve djelatnosti mora biti fizički. Stvarno vruće dane su odličan izgovor da u zatvorenom prostoru ostati i uživati ​​u klima uređaj, ako ga imate, ali to ne znači da vaš pas ima da vam se pridruže na kauču.

Nekoliko dana, mentalna stimulacija je isto tako naporan za mog psa kao dugoročno. U stvari, ja sam otišao na 5 kilometara planinarenje i vratio se da moj pas jednako energično kao i kada smo napustili, a na ostale dane, nekoliko minuta treninga poslušnosti Tuckers joj odmah.

Naučiti svog psa novi trik ili pojačavaju prethodnim lekcije poslušnost sa treningu. Ako imate vremena i sredstava, mogao bi čak i upisati vašeg psa u zatvorenom klasi da nauče nove vještine.

Zabava sporta naučiti svog psa da se igra

3. Hit the surf

Mnogi psi vole vodu, a plivanje je velika aktivnost za ljeto. To čuva vaš pas cool i aktivan, ali to dolazi s rizicima. Mnogim plažama, bilo da su na jezeru, okean ili ribnjak, su na direktnom suncu. To može predstavljati rizik od toplotnog udara, pa budite sigurni da Vašem psu puno vode i pazi na znakove upozorenja na toplotni udar. Hot pijesak također može izgorjeti šape vašeg psa, tako plovnih puteva u sumnjivim područjima su sigurniji ulog.

Postavljanje kiddie bazen ili sprinkler u svom dvorištu je odlična alternativa za vruće plaže, pogotovo ako ne možete pronaći sumnjivom jezero, ribnjak ili rijeku na veselje. Alternativno, mogao bi se uključite sa lokalnim dock-ronilački klub.

10 načina kako bi vaš pas sigurno u ljeto sunce (da će oni zapravo uživaju)

4. Igraj igru

Psi vole igre i igre su odličan način da bi vaš pas zabavljati i aktivan. Moji psi vole da se igraju žmurke. Ova igra je također odličan način da se bave boravka komandu.

Neka vaše pas sjesti i ostati u drugoj sobi, možda s drugom osobom da pomogne držati ih. Onda se kriju ili sebe ili igračku i pozvati ih za traženje željenog objekta. Samo nemojte da to previše teško, jer vaš pas može dobiti frustriran.

Tuku topline je lukav, ali uz malo domišljatosti i fleksibilnost, vi i vaš pas bi trebao biti u mogućnosti da uživaju u ljeto zabave, čak i na one Divan-vrućih dana.

Povezane vijesti


Post Kućni ljubimci

Da li je hranjenje vašeg psa kokosovog ulja zdrav način zdravlja ili zdravog?

Post Kućni ljubimci

Odgovaraju na sva vaša pitanja o psima

Post Kućni ljubimci

Da li vaš pas jede sopstveni udar? Evo kako da zaustavite Nasty naviku

Post Kućni ljubimci

Evo kako da znate kada vaš pas treba medicinsku pomoć za alergije

Post Kućni ljubimci

Da li mačke znoju?

Post Kućni ljubimci

Moj pas mi pomaže da se nosim sa mojom političkom anksioznošću

Post Kućni ljubimci

Koliko često treba da operete svog psa?

Post Kućni ljubimci

U svetu slatkih canine, ove divne mešovite rase su tamo gde je

Post Kućni ljubimci

11 stvari razumeju samo vlasnici graničnih kolija

Post Kućni ljubimci

Odgovarano je 9 najvažnijih pitanja o zdravlju pasa

Post Kućni ljubimci

Imam predskazane snove o mojim starim mačkama pre usvajanja novih

Post Kućni ljubimci

Mačka koja spava u kutiji za smeće može biti znak ozbiljnog problema