10 najsiromašnijih prazničnih pasa opasnosti | BA.burnbrightlove.com

10 najsiromašnijih prazničnih pasa opasnosti

10 najsiromašnijih prazničnih pasa opasnosti

Iako sezone godišnjih odmora je trebalo da bude najlepše doba godine, to može značiti opasnost za svoj omiljeni krzneni prijatelji. Mi smo pokupili stvari koje imate u kući oko praznika koji može učiniti vaš pas bolestan.

1. Čokolada, čokolada i još čokolade

Bilo da je to poklon od gurmanski čokolade ili još jednu seriju kolače ili čokoladne kolačiće, velike su šanse da imate puno čokolade polaganje u čekanja za vašeg psa chomp dole brže nego možete reći "Sretan Božić". Čokolada je prepuna teobromin, alkaloid koji je otrovan za pse. To može izazvati napade pa čak i smrt. Simptomi koji svojim štene pigged od čokolade uključuju povraćanje, proljev, nepravilan rad srca i podrhtavanje mišića.

2. Odmor Lattes i druge kave poslastice

Kafu ovisnosti može se podivljali tokom prepuni praznične sezone, ali kofein je opasan ne-ne za vaše pseto. Stimulans može izazvati napade, nenormalan rad srca, pa čak i smrt. Ostali kafa prelivena sa šlagom su posebno primamljivo sa svojim psima, pa neka ih izvan dosega. Budite sigurni da čokolada-pokrivena kafa takođe stavio visoko na polici.

3. Alkohol

Iako možda ne namjerno sipajte svoje pse činiju vina (ili šiljcima punč), vaš asfaltirana cesta drugari može imati slobodu zapljuskuju od bilo stakla mogu dobiti svoje jezici u. Vino, pivo i žestoka pića može izazvati napade, respiratorne insuficijencije , smanjenje šećera u krvi, nizak krvni pritisak i pad tjelesne temperature. Držite alkoholnih pića daleko od svoje kućne ljubimce.

4. Nepečene tijesto

Jeste li znali da posudu rasta testa na šalteru može značiti smrt za svog psa? Nepečene tijesto za kruh može proširiti na vašem štene stomak i uzrok nadutosti ili uvrnut stomak. Znaci Twisted želuca uključuju povraćanje, bljuvanja, povišen broj otkucaja srca, slabost i proširene stomak. Još jedna opasnost u nepečene tijesto za kruh je kvasac, koji će pretvoriti u alkohol u stomaku vašeg psa. Alkohol se brzo upija u krvotok vašeg psa i može dovesti do trovanja alkoholom. Ako vaš pas jede tijesto, da ga kod veterinara odmah.

5. Tretira bez šećera

Prijatelji koji znaju Brojiš kalorija može vam poslastice bez šećera koje sadrže ksilitol (niži kalorija zamjena za šećer) ove praznične sezone dobro što znači, ali ne postoji ništa slatko o toksični efekti ksilitol ima na psima. Ovaj šećer alkohol uzrokuje drastičan pad šećera u krvi i može dovesti do oštećenja jetre. Znaci ksilitol toksičnost, uključujući i povraćanje i letargija, javljaju brzo nakon gutanja i može biti fatalno.

6. Ibuprofen ili drugi over-the-counter lijekovi

Bez obzira da li imaju tendenciju da se stres odmor glavobolje ili izvukao nekoliko mišića postavljanje Božić svjetla, možda nađete oslanjajući se na Ibuprofen ili druge za ublažavanje bolova u ovo doba godine. Ove bezreceptnih lijekova mogu izazvati jetre i bubrega šteta, teška čireva, anemija, pa čak i smrt. Čuvajte sve over-the-counter i recept lijekove van domašaja vašeg asfaltirana cesta drugara.

7. Macadamia nuts

Su makadamija orasi nalazi u izobilju na odmor sezone poslastica meniju? Ove popustljiv matice može dokazati otrovan za vašeg psa. Simptomi toksičnosti, koji obično javljaju u roku od 12 sata nakon gutanja, uključuju depresiju, slabost, tremor, povraćanje i blijedo desni.

8. Turska kosti i ostatke stol hrane

Vaš štene može cvili i cvili za stolom poslastica za vrijeme praznika večere ili jednostavno krišom u kuhinji dok ti otvaranje poklona i klanac hranu može dobiti svoj čeljusti na. Kosti od peradi, riba, svinjetina, pa čak i govedina može uzrokovati gušenje ili trn u probavni trakt vašeg psa. Masne sto ostatke ili ostatke može dovesti do pankreatitisa i visoko natrijum vozarina može uzrokovati vašeg psa da piju previše vode i dobiti nadutosti twisted želudac. Ljudske hrane se najbolje čuva za ljude.

9. Pretty, sjajni ukrasi svuda

Psi se ne diviš odmor dekor, ali oni to vide kao novi chewy mogućnosti. Ako vaš pas ima afinitet za žvakanje, drži vijenac, svijeće, ukrasi, gudače svjetla i ostale svečane pribor iz svoje ruke.

10. Otrovna odmor biljaka

Poinsettias već dugo patila lošu reputaciju kao toksična biljka za pse, ali ispostavilo se da je imela je najzaslužniji doggie prezira. Male količine imele može dovesti do blage probavni uznemiren, ali velike količine mogu izazvati povraćanje, proljev, abnormalan broj otkucaja srca, napade, nizak krvni pritisak, ataksija, kolaps, pa čak i smrt. Poinsettias i Holi nisu smrtonosne poput imele, ali može dovesti do probavnih nevolji kada se proguta. Ako vaš pas kopa u praznik lišće, pozovite veterinara za preporuke liječenja.

Više kućnih ljubimaca health tips

Medicinske marihuane alternativa za starenje petsSigns vašeg ljubimca ima cancerNasty bolesti možete dobiti od svog kućnog ljubimca

Povezane vijesti


Post Kućni ljubimci

Evo zašto tvoj pas lomi celu noć - i kako ga zaustaviti

Post Kućni ljubimci

Odgovarano je 9 najvažnijih pitanja o zdravlju pasa

Post Kućni ljubimci

Moj pas mi pomaže da se nosim sa mojom političkom anksioznošću

Post Kućni ljubimci

10 pasova pasa koje su super-slatke, ali ozbiljno teško trenirati

Post Kućni ljubimci

Koliko često treba da operete svog psa?

Post Kućni ljubimci

Ako ste ikada pitali koliko su važni službeni psi, ovde je dokaz

Post Kućni ljubimci

10 pasova pasa koje se ponašaju kao mačke - ako stvarno ne možete da se odlučite

Post Kućni ljubimci

Moje životinje pružaju mi nepristrasnu podršku koja mi je potrebna za moju socijalnu anksioznost

Post Kućni ljubimci

Zašto neki pasovi ne mogu plivati?

Post Kućni ljubimci

Zašto psi liziraju šape?

Post Kućni ljubimci

Možete li stvarno ostaviti svoju mačku kod kuće dok idete na odmor?

Post Kućni ljubimci

Kako uzgajati Lili da dodate malo wow faktora u svoju ribu