Ženama više utiču razlike u snagama u odnosima nego muškarci | BA.burnbrightlove.com

Ženama više utiču razlike u snagama u odnosima nego muškarci

Ženama više utiču razlike u snagama u odnosima nego muškarci

Koji odlučuje o svemu u vašem odnosu ovih dana? To je nešto što vjerojatno ne troše tonu vremena razmišljajući ako imate zdrav odnos, a posebno su tradicionalni (čitaj: zastarjela) rodnim ulogama brzo postaju nebitna. Međutim, prema novom studypublished u časopisu Journal of Sex Research, odnos dinamika možda neće biti kao par za nastavni predmet kao što možda mislite, i osjećaj podređeni odluke svog partnera u vezi može imati veliki negativan uticaj na stabilnost - pogotovo ako ti si žena.

Studija je analizirala zabavljanje živote 114 odraslih osoba u dobi između 18 i 25 godina u heteroseksualnim odnosima. Istraživači tražio da biste saznali kako svaki partner doživljava i internalizovanih njihov odnos iskustva kroz rokove njihove seksualne i odnos iskustva. Ovo je uključivalo rejting različite aspekte odnosa i snimanje osjećaje kroz anegdote, audio snimke, video, pa čak i emoji.

Zašto bračne parove Ponekad izgledaju kao Siblings

Accordingto autor studije Laina Bay-Cheng, profesor socijalnog rada na Sveučilištu u Buffalo, ako vam postavim par koji je "alfa" ili "glavni" u vezi, to je moguće da će i ljudi identificiraju istim partnerom. Isto važi i za što je beta - ili manje dominantan partner - u odnosima: Parovi vjerovatno da se dogovore na kojima partner donosi većinu odluka u vezi.

To je sve dobro i dobro, osim ako to rezultira jedan od partnera - pokornog jedan - osjećaj manje stabilna i sigurna kao rezultat ima manje kontrole u vezi. I kako se ispostavilo, to je ono što se događa ženama u ovim okolnostima. Ženski ispitanici koji su sami prijavili jer je beta partner doživljava njihov odnos biti manje stabilna, dok su žene koje su prijavile kao alfa nije imao ta osećanja.

Šta to znači da beta muškarci ne osjećaju njihovi odnosi su nestabilni, ali beta žene ne se ne spekuliše na koje su istraživači, ali morate se zapitati: Da li to ima veze sa činjenicom da su žene toliko navikli da je bio u podređenom i van stroja, tretiraju kao manje važno, obespravljen pol stotinama godina?

Možda smo za nijansu više osjetljivi na tretira kao da ne zaslužuju da pozove snimke nego muškarci - i to s pravom. Ovo bi mogao biti (potpuno opravdani) dobi-stara rana i anksioznost koja ima beta žene razmišljaju o svojim partnerima, "Zašto bih odgovoriti na vas?" Hej, to je fer pitanje.

Šta je to biti decenija stariji ili mlađi od Vaše SO

Povezane vijesti


Post Ljubav

Momak ne bi došao do mene jer imam crvenu kosu

Post Ljubav

Zašto je bila suva čarolija ono što mi je bilo potrebno za lečenje od seksualne traume

Post Ljubav

Provela sam prvu godišnjicu vjenčanja i pokrivala se u noktiju Toddler

Post Ljubav

Ove polne pozicije nam pomažu u postizanju neverovatnog ženskog orgazma

Post Ljubav

Mogu li visoke pete stvarno ubiti vaš orgazam?

Post Ljubav

Aplikacije za upoznavanje možda nisu najbolji način da se bezbedno započne vežbanje BDSM-a

Post Ljubav

5 ljubavnih priča u cilju proslave jednakosti braka vladajuće godišnjice

Post Ljubav

Moja queer, crna seksualnost je bila tako pogrešno shvaćena da sam skoro napustila život

Post Ljubav

Ove kratke ideje o datumu potpuno uklanjaju Dan Valentina

Post Ljubav

Moj brak je bez seksa i nema ništa loše u tome

Post Ljubav

8 neprijatnih i smešnih stvarnih novogodišnjih ljubavnih priča

Post Ljubav

Prekršite vezu sa očima - ove polne pozicije će potrajati na sledeći nivo