Koliko je bitno posle igranja? | BA.burnbrightlove.com

Koliko je bitno posle igranja?

Koliko je bitno posle igranja?

Svi smo upoznati sa predigra, trenutke prije spolnog odnosa koji može trajati nekoliko minuta ili nekoliko sati. Ali šta je sa postcoital igri?

Najbolji deo seksa može biti najviše previdjeti: zanemarene osjećaj afterplay. Kada osjetljivost je visok i fizička intimnost je ohrabrena, uključivanje ofafterplay mogu povezati sa svojim opšte zadovoljstvo.

Afterplay može pomoći sa 1) hladi, 2) ugodnijim seks, 3) jači obveznica, 4) zdrav odnos i 5) više seksa.

Naučno Razlog vi i vaš partner treba više Maženje

Zašto se ne više parova se bave afterplay?

Dvije ključne komponente: umor i nedostatak razumijevanja. 1979. Godine, James Halpern i Mark A. Sherman napisao Afterplay: Ključ Intimacyin koji su gledali na 264 američkih muškaraca i žena. Većina zaspao u roku od sat vremena seksa, a ostali su bili nezadovoljni njihovim afterplay iskustva. Međutim, učesnici koji su uživali afterplay sa svojim partnerima su se složili da je u korelaciji direktno na sreću u njihovom odnosu.

"Parovi bi uvek praktikuju afterplay. To nije mjesto štedjeti out ", kaže Gigi Engle, pisac i seks edukator. "Znam da ne mogu biti najviše usijane dio igranja uloga ili ropstva sceni, ali to je nevjerojatno važno. Afterplay je bitan dio seksualnog iskustva, posebno kada je to iskustvo je nov, nastrano ili na bilo koji način izvan jednog ili više zone udobnosti osobe. "

Ne možemo se ljutiti ako je naš značajan druge zaspi. Oni ne mogu pomoći da zbog parasimpatičkog nervnog odgovor da orgazam može izazvati. Spavanje je prirodni rezultat zbog naših osjećanja duboke relaksacije. Međutim, postoji jaz između muškaraca i žena u smislu opuštanja i uspavljivanja.

Muškarci oslobodili nekoliko hemikalija u mozgu - norepinefrina, serotonina, oksitocin, vazopresin, azot-oksida i hormon prolaktin - nakon ejakulacije. Prolaktin, oksitocin i vazopresin su krivi za nivoa visokog pospanost, zbog čega je nakon muškarci orgazam, oni zaspe. Dok su muškarci disanje i otkucaji srca povratak u normalu nakon orgazma, žene tijelo ostaje aktivna još dugo nakon orgazma. Zbog toga, žena može ležati budan.

Šta afterplay povlači za sobom?

To ne mora uvijek biti više seksa. Afterplay mogu doći u obliku snuggling, kupanje zajedno, maženje, ljubljenje ili jednostavno dodirivanje. Da, više milovanje i odnos je uvijek opcija, ali to ne mora biti. Trenuci nakon seksa su trenuci ugroženosti. Postcoital depressionis kada partner osjeća prazno ili nesretan nakon odnosa. Afterplay je važno u situacijama poput ove, jer to može uvjeriti partnera kroz dodir i intimnosti.

"Budite sigurni da izdvojiti određeno vrijeme nakon svake scene da se posvete nakon zatvaranja", savetuje Engle. "Čak i ako je samo pet minuta. Maziti jedni druge, poljubac i razgovor. Uzmite trenutak da se ponovo. "

Zašto je afterplay važno za parove?

Afterplay stvara snažnu vezu između parova. Pošto su muškarci skloni zaspati brzo nakon odnosa, svoju želju da se stvori emocionalnu vezu - i na oprezu za svog partnera - će osigurati zdravu fizičku vezu.

"Afterplay (ili nakon zatvaranja) definitivno može povećati intimnost par u tome što omogućava oba partnera da se ponovo nakon što često može biti emocionalno pokušavaju (ali zabavno!) Seksualne avanture", kaže Engle.

Prije i poslije seksa rituale u praksi

I ne samo to, nego je 2014 studija foundthat parovi koji učestvuju u postcoital naklonost izvještaja "veće seksualno zadovoljstvo."

"Pokušavam novi erotski stvari potrebno povjerenje, i uspostavljanje i održavanje to povjerenje je kritična. Aftercare vam omogućava da se udaljite iz bilo fantazija ili igre koje su se bave podsjetiti vašeg partnera da ste tu za njih ", kaže Engle.

Baš kao predigra je važan, ako ne i neophodan aspekt ima odnos, afterplay bi trebao biti sličan imperativ. Pokušati izbjeći "ispiranje" ili drema i uživajte u trenucima nakon - smatraju da je desert.

S. Nicole Lane

Povezane vijesti


Post Ljubav

Um, koja je vagina liftova i da li joj žena zaista treba?

Post Ljubav

6 pozicija koje olakšavaju analni seks i manje zastrašujuće

Post Ljubav

Kako tražiti ono što želite u krevetu

Post Ljubav

Kako izgleda biti decenije stariji ili mlađi od vašeg S.O

Post Ljubav

Iznenađujuća emotivna greška većina nas čini u odnosima

Post Ljubav

7 savjeta za upravljanje romantičnim odnosima kada imate ADHD

Post Ljubav

Pokušao sam da budem prijatelj sa mojim bivšim suprugom koji je uvredio

Post Ljubav

Da, stvarno je pogrešan način da se traži razvod

Post Ljubav

Ove seks igračke mogu vam pomoći da olakšate povratak u seks nakon rodjenja

Post Ljubav

Šta je plafoniranje - i da li vam partner to radi?

Post Ljubav

21 seksualni potez koji je suptilan ali duhovit

Post Ljubav

5 mitova o venčanom seksu koji sada treba umreti