8 načina da sprečite decu da se mesaju sa vašom vezom | BA.burnbrightlove.com

8 načina da sprečite decu da se mesaju sa vašom vezom

8 načina da sprečite decu da se mesaju sa vašom vezom

Verovatno ste čuli da djeca mogu biti teško na odnose, a možda ste čak i to iskusio iz prve ruke. Na kraju krajeva, to može biti teško odrediti prioritete romantiku kad se mijenja Poopy pelene i sekiraju oko spavanja.

Jedna studija objavljena u časopisu Journal of Personality and Social Psychologyfound da je stopa pada zadovoljstva u vezi je gotovo dvostruko strme za parove koji imaju djecu od onih koji su bez djece. Druga studija iz Baylor Universityfound da postoji sreća jaz između parova u SAD-u koji su roditelji i ne-roditelja - sa roditeljima gubi.

Naravno, deca mogu dodati nemjerljiv sreća u životu parove, a ti bi se jako teško naći par koji će reći (ili čak misle) da žalim imaju djecu. Ali podizanje djecu nije šala, i to može osporiti vašu sposobnost da prvo stavi svog partnera.

"Balansiranje biti roditelj s romantičan partnerima nije lako", rekao je licencirani brak i porodični terapeut David Klow, vlasnik Skylight Savjetovanje centriranje Chicagu. "Mnogi parovi se bore sa pronalaženje načina da se to sve." Klinička psiholog John Mayer, Ph.D., autor Family Fit: Pronađite ravnotežu u život, slaže. "Imati dijete je tako snažno iskustvo, kao i nekoliko može zaboraviti ono što ih je okupio na prvom mjestu - svoju ljubav i naklonost prema susrela postojala svoju djecu", kaže on.

Prema licencirani brak i porodični terapeut Lesli Doares, autor Blueprint za trajni Brak, zadovoljstvo odnos "Potrebno je pravi hit" kada roditelji svoju djecu odgajaju, često zbog toga što roditelji toliko zauzet da nemaju (ili napraviti) vremena da se raditi na njihov odnos. Ali ona kaže da to radi je najbolji dar možete dati svoju djecu. "Dobri su roditelji dobri ljubavni partneri i obrnuto", kaže ona.

Naravno, tu je velika razlika između znajući da je važno da vaša djeca petljaju sa svojim odnosima i zapravo doingit. Evo nekoliko stručnih savjeta kako možete držati na pravom putu.

Da li jedna romantična stvar dnevno

Zvuči lako, ali šanse su ne radiš to sada. Klow preporučuje držeći je jednostavan, kao i pisanje ljubavi komentar ili tekst, dajući svoj SO dug zagrljaj ili čak klizanja mali poklon. Možete pokazati romantiku preduzimanjem mera, poput pražnjenja perilica suđa kada znate koliko oni mrze to rade.

Igraju (sexy) dugo igra

Predigra nije samo ono što se događa na početku seksa, Klow kaže - to može biti nagomilavanje sati ili dana unaprijed stvarne čizme kucanja. Ako znate da ćete imati zajedno vremenu krajem nedelje, pobrinite se da baci neki smislen izgled i fizički kontakt u miks unaprijed. To bi moglo ići dalje nego što misliš.

Šta raditi kad imaju visok Sex Drive ali Vaš partner ne

Imaju državu sindikata

Važno je da se puls vašeg odnosa da li imate djecu ili ne, ali kada mališani dolaze u mix, provjera sa svojim partnerom često biva marginalizovana u korist više gorućih pitanja. Zato Doares preporučuje uzimanje malo vremena za razgovor sa svojim SO o tome što volite o vašem odnosu sada i gdje ima prostora za poboljšanje - i zapravo slušaju jedni druge i raditi nešto po tom pitanju.

Marka "cijeniti" redovan dio svog vokabulara

"Mnogi parovi radim korist od regularnih izraza validacije i uvažavanje tokom sedmice", kaže Klow. To može biti kao jednostavan kao govoreći: "Hvala vam puno radiš [ubacite velika stvar koju su uradili ovdje]. To puno znači za mene ", ili samo" Ja vam zahvalan. "To omogućava im do znanja da ih vide kao više od ko-roditelja, kaže Klow.

Stvoriti zone telefona besplatno

To je lako da se ometen telefona svaki put, ali ima ga oko tih nekoliko i plemenitih trenutaka klinac bez je velika ljubav kvarim zabavu. Zato Mayer preporučuje stavljajući ga koliko god možete, kada ste zajedno i ne apsolutno moraju biti dostupni (kao nakon deca spavaju).

11 sitnica koje će se u potpunosti Transform vašu vezu

Pokazati naklonost pred svoju djecu

Lako je pozdraviti svog partnera sa "hej" ili "šta ima?", Lično i putem telefona, ali to ne pokazuje mnogo naklonosti. Umjesto toga, Mayer preporučuje mekom, dobrodošlicu glas i pozdrav, kao što je, pokazujući naklonost pred svoju djecu "Zdravo, dušo!" - uključujući i pozdravi, zagrljaji, poljupci i dirljiv otvoreno - je važno za dijete da vidi između svojih roditelja, kaže Doares. Ne samo da pojača vašu romantičnu vezu, ali vaša djeca će na kraju model ono što vide u svoju budućnost odnosa.

Učinite vaš romantične ljubavi je važan kao roditeljske ljubavi

Ne radi se o izboru jedne u odnosu na druge. Umjesto toga, Klow kaže želite da se izgradi kultura u svojoj porodici, gdje se vezu sa svojim partnerom smatrati jednako važno kao i vaša veza sa svojom decom. Dakle, ne osjećaju loše ako vi i vaš SO razgovaraju jedni s drugima za stolom, a ne čini djecu u središtu pozornosti. "Imajući u bračni odnos prednje i centar može ići dug put prema ukupni bilans", kaže Klow.

Otputujte dijete bez

A full-na odmoru može biti teško, ali produženi vikend bez deca mogu učiniti čuda za vašu vezu, kaže Doares. Razmisli o tome: Bez dece oslobađa oko ne samo da se više vremena za fizičke veze, ali isto tako znači da možete se opustite zajedno bez prekida - ne kukanje, nema potrebe, samo vas dvoje blissing se na ljubav koju je želite da osnovati porodicu na prvom mjestu.

Povezane vijesti


Post Ljubav

Vaš vodič za putovanje s seksualnim igračkama

Post Ljubav

5 polnih pozicija koje primaju žene za orgazam

Post Ljubav

Zašto izlazak iz plakara je privilegija koju neki ljudi i dalje ne mogu priuštiti

Post Ljubav

5 ljubavnih priča u cilju proslave jednakosti braka vladajuće godišnjice

Post Ljubav

Savjeti iz praktičara seksualne magije

Post Ljubav

6 mitova da prestanu da kupuju o seksu i koncepciji, stat

Post Ljubav

Senzualni dodir može biti isto tako erotičan kao penetrativni seks

Post Ljubav

Kink joga je najsaksiji način povećanja fleksibilnosti

Post Ljubav

6 savjeta za druženje sa decom

Post Ljubav

Moj ministar muž je imao drugu porodicu o kojoj nisam znao

Post Ljubav

Muškarci otkrivaju šta stvarno žele za Dan Valentina

Post Ljubav

Šta uraditi kada imate seksualni drajv, ali vaš partner ne