Konditivni proizvodi koji se odbijaju od poreza i koji mogu dobiti novac od IRS | BA.burnbrightlove.com

Konditivni proizvodi koji se odbijaju od poreza i koji mogu dobiti novac od IRS

Konditivni proizvodi koji se odbijaju od poreza i koji mogu dobiti novac od IRS

Većina nas je uvijek u potrazi za otpisati sve i sve što je moguće iz našeg poreza. U isto vrijeme, mi također zazire od nekih stvari u strahu od strašne revizije. Ali, ako ste provesti neke ozbiljne testa na kozmetičkih proizvoda, velike su šanse da ti sjedi na celu gomilu porezu stavki - naročito ako ste u ljepotu struke.

Na najnovijim porez estimatesfrom TurboTax osnovu IRS granate od $ 1,2 biliona u poreske olakšice svake godine. Iako to bi se moglo promijeniti s naredne godine porez na račun, za 2017. Podneske, to je vrijeme da kopaju duboko i vidite da ništa od toga gotovine pripada tebi.

1. Losion za tijelo

Ovisno o poslu a ti si u standardnom losion za tijelo moglo kvalificirati kao porezni odbitak, kaže Certified Public računovođa ZM Ishmurzina, partner u Artio Partners.

5 načina da se osigura šminku sija Pod Glasses

"Losioni tijelo može odbiti kao trošak poslovanja po salona za masažu i bodibildera", objašnjava on.

2. Estetska kirurgija

Evo zabavne jedan ako vam se desi da spadaju u kategoriju profesionalna plesačica - prema Ishmurzina, troškovi grudi kvalificira kao poreski odbitak za striptizete i odraslih plesača jer se smatra pozornica rekvizit. (Tko je znao?)

Da li osiguranje Zapravo Pokrijte estetsku kirurgiju?

3. Demo proizvodi

Mary Kay i Jamberry fanatici, svi vaši napornog rada počinje da se isplati. Kupovine proizvoda za upotrebu kao demo-u multilevel marketinga ili ljepote poslovne također mogu pasti pod porezu kišobran. Sarah Nieschalk, licencirani porez profesionalac u porezu odbrane mreže, objašnjava: "Obično proizvode kupite predstaviti kao model ili demo su odbiti od poreza. Dobra stvar u vezi ove poreske olakšice je da se to odnosi na gotovo bilo koji predmet koji namjeravate prikazati u tom svojstvu. "

4. Eyewear

Naočale su još jedan proizvod za osobnu njegu koje mogu biti odbiti od poreza - iako većina dioptrijskih naočara se otpisuju kao medicinski expenseas na stavkama odbijaju na oblik 104, Prilog A. Ishmurzina potvrđuje ", Eyewear proizvodi su odbijaju kao medicinski trošak na Sch A. Ako je ukupni iznos od medicinskih troškova prelazi 10 posto prilagođen bruto prihoda. "

5. Šminka

Ako ste licencirani šminker sa ladicom, kutija ili čak kofer šminke koriste u profesionalne svrhe u posljednjih godinu dana, imate sreće. "Šminka može se odbiti od šminkera, ako [on ili ona] koristi ovaj šminka za njegovu [ili] svojim klijentima", kaže Ishmurzina.

6. Za njegu kose

Izvođači su samo još jedan primjer vrijednih profesionalaca koji mogu očekivati ​​da će požnjeti porezu ljepotu prednosti. Ishmurzina objašnjava da ako ste izvođač koji zahtijeva frizerskih pred predstavu, troškovi koje frizure mogu biti otpisani previše.

7. Salon prostor

Iznajmljivanje ili posjedovanje salonisn't lako provaliti u, ali ima svoje prednosti dolaze vremena poreza. Iznajmljivanje ili posjedovanje vlastite salon prostor znači da možete odbiti neke ili sve troškove, u zavisnosti od scenarija, kaže Nieschalk. Ona dodaje: "Slično kao i svoj inventar, gotovo bilo namještaja koristite u salonu je porezu. To uključuje sofe ili stolica za kupce u vašem predvorju ili stolice zauzimaju kad preoblikovanja njihov izgled. Bilo koji podržavaju namještaj za opremu, kao što su stalci ili mobilnog brojači, može se oduzeti. "

8. Profesionalna oprema za kosu

Kada radite kao ljepotu profesionalni, ova je dao. Skoro svaki alat, proizvoda ili opremu koju koristite za obavljanje svakodnevne usluge na klijente spada u tu magičnu kategoriju porezu. Objašnjava Nieschalk, "Ovo može uključivati ​​sredstva za bojenje, šamponi, gelovi, uklanjanje voska, škare, figara -. U osnovi, sve što je od suštinskog značaja inventar za rad vašeg poslovanja"

Ono što boje nosite govori o tebi

9. Salon časopisi

Kao šlag na tortu, ima dosta malo dodataka koji mogu klizi u pod žice. Nieschalk kaže da je u salonu, to bi moglo značiti da male kupovine poput časopisa ili publikacija zabave za klijente čeka može se otpisati.

Sitnim slovima

IRS je ništa, ako ne i pedantan, tako da je važno obratiti pažnju na detalje prije nego što podnese. Nieschalk nas podsjeća da će svaki odbitak ljepotu zahtijevaju potvrdu, dok Ravi Ramnarain, licencirani CPA na Floridi, Massachusetts i Arkansas, objašnjava da ljepota otpisi su vrsta odbitka svih svojih. On kaže: "Za pojedince, jedini način na koji kozmetički proizvodi mogli ni da se smatra odbijaju je ako itemizing svoj odbitaka (umjesto da standardni odbitak). Međutim, treba biti svjestan činjenice da su kozmetički proizvodi ne računaju kao 'normalan' po stavkama umanjenja. "

Prema Ramnarain, kozmetički proizvodi računati kao razni stavkama umanjenja koji su u skladu sa sljedećim zahtjevima:

  • A 2 posto "pod" (tj, možete odbiti samo razna stavkama odbitke koji prelazi 2 posto vaše prilagođen bruto prihoda).
  • Ukupan svih vaših stavkama odbitaka (normalno i ostalo) smije prelaziti standardni odbitak za godinu u pitanju.
  • Zahtjev da radite u industriji lepote (ili blisko povezane polje).
  • Dokaz da nisi već nadoknađeni out-of-pocket troškova ljepotu proizvoda od strane poslodavca.

Ove kvalifikacije može izgledati nadmoćan na prvi pogled, ali ne dozvolite da birokratije odvrati. Kada ste u nedoumici, kaže Nieschalk, "Možda bi trebalo da se konsultuje sa licenciranim porez profesionalno prije podnošenja samo kako bi bili sigurni da ste na tačku. On ili ona može pružiti prijedloge kako smanjiti ovogodišnji porez račun kao i neke najbolje prakse za iskoristite svoje troškove i odbitaka u pripremi za naredni poreski sezone. "

Povezane vijesti


Post Lepota i stil

19 stvari razumeju samo devojke sa tankom kosom

Post Lepota i stil

4 kompanije koja čine personalizovane vreće (i daju u dobrotvorne svrhe)

Post Lepota i stil

Dobro, da li je maslinovo ulje dobro za kosu?

Post Lepota i stil

5 jednostavnih frizura koje možete učiniti za manje od 5 minuta

Post Lepota i stil

Pravi način primene svih proizvoda za negu kože

Post Lepota i stil

Imam injekcije protiv starenja, i nikad nisam izgledao mlađe

Post Lepota i stil

Najviši zimski pribor ispod 30 evra za skladištenje

Post Lepota i stil

8 stvari koje trebate i ne bi trebalo učiniti za zdraviju kosu

Post Lepota i stil

Iznenađenje: maramice za šminkanje su zaista loše za vašu kožu

Post Lepota i stil

9 najlepših toniranih balzam za usne manje od 10 EUR

Post Lepota i stil

8 načina da koristite označivač na licu

Post Lepota i stil

Šta je botox facial i da li biste ga probali?