13 stvari vegani ne mogu da jedu (iako izgledaju potpuno fino) | BA.burnbrightlove.com

13 stvari vegani ne mogu da jedu (iako izgledaju potpuno fino)

13 stvari vegani ne mogu da jedu (iako izgledaju potpuno fino)

Ako se bore da čak i flertuje sa idejom da odustane sira i jaja, treba da znate da je to samo na samom početku za vegane. To nije samo očigledne meso i mliječni proizvodi vegane da se okrenemo svoje nos, to je i čitav popis bombona, orasi, sokovi, pa čak i pivo i vino.

Šta!? Znam. Očigledno, postoje tona skrivenih životinjskih proizvoda u hrani poput ovih koji, na površini, izgleda potpuno životinja-friendly. To je izazov koji žive načinom života na biljnoj osnovi: morate znati prednosti i mane ovih prikrivenih životinjskih proizvoda.

Dakle, prije nego što bacite vegan prijatelja stranke i preuzme lizalice su sigurni, pogledajte ove stavke kupovni vegani pokušati izbjeći i zašto.

1. Malo šećera

Bijeli šećer dobiva svoju boju iz procesa prerade koji često uključuje korištenje kosti znakova, što znači iako to nije direktno je životinjski proizvod, to nije vegan. Ali ne odlučuju za smeđi šećer, šećer u prahu, pa čak i sirovog šećera. Svi oni su napravljeni od rafinirani bijeli šećer. Neki proizvođači šećera su certificirani vegan, tako da provjerite web stranice društva ili PETA saznati. Ili samo odlučiti umjesto za javorov sirup ili agave nektar kao zaslađivač.

2. Jell-O, puslice, gumene bombone, itd

Ove slatke poslastice su obično napravljena sa želatinom, koji je napravljen od kolagena koji dolazi iz životinjskih nusproizvoda. Trebalo bi izbjeći bilo koji proizvod napravljen sa želatinom. To je rekao, brza internet pretraživanje će otkriti veganske verzije ovih i mnogih drugih namirnica želatina sadrže. Ako se nešto od nule odluka, pokušaj zamjenjujući jednaku količinu agar-agar.

20 veganska Caramel Recepti koji su Decadent & Wholesome - Da, oba

3. Ostali bombone

Dok smo na temu slatkiša, budite oprezni od bombona u cjelini. To sjajni premaz dolazi iz smole luče bug (LAC bug). Naravno, "lac bug sok bi" zaradila od čak nisu vegani, tako da oni obično samo ga zovu "konditorskoj glazuru."

4. Red hranu

Kako bi bilo da ih lažni crvene jabuke bombone? Nema ništa loše sa crvenim stvarima majka priroda čini, ali većina crvene bombone i puno crvenih namirnica uopšte dobiju boju iz crvene pigmente iz ženskog cochineal insekata. Na etiketi, to će reći "cochineal", "karminska kiselina" ili "karmin."

5. Soy sir

To ne može biti istina, zar ne? Zapravo, može. Ne možemo objasniti odluku neki proizvođači dodati kazein (protein mlijeka) na proizvod najvjerojatnije biti kupljen od strane vegane, ali to se događa. Provjerite etiketu prije nego što kupiti.

6. Umaci i zavoje

Worcestershire umak, pored mnogih drugih, sadrži inćuna. Isto važi i za mnoge salatu, kao Cezar. I to ide bez rekavši da zavoji krema na bazi treba izbjegavati, osim ako su posebno vegan. Ovo su samo očigledne one, ipak. Postoji toliko mnogo ukusa tamo, uvijek biste trebali provjeriti etiketu i znaju šta svaki sastojak je.

7. Kikiriki

Slika: Ovo je najbolji hram u Mumbai Suborn, / Moment / Getty Images

Osim ako crack nuts sebe, preskočite pakirani u zrnu kikirikija. Neke marke mogu koristiti želatin kao aditiv.

Sljedeći up: Chips

1 od 2Tagged u

Povezane vijesti


Post Hrana

Šta kažeš na to da bacaš tematsku prazničnu zabavu ove godine

Post Hrana

10 Napa kupus recepti koji uzimaju ovaj osnovni vegdije na sledeći nivo

Post Hrana

Uradi to sami jestivi centri koji čine da vaš odmor za stolom izgleda neverovatno

Post Hrana

Hvatajte svoju omiljenu brzu hranu u ugledna jela za odmor

Post Hrana

11 hacks cooking hobova koje će učiniti vašu kobasicu senzacionalnom

Post Hrana

Kris pratt otkriva da podiže i pojede svoje jagnjeće

Post Hrana

Kompletan vodič za skladištenje vegetarijanske kuhinje sa niskim sadržajem karboma

Post Hrana

Pecan pita kolačiće za sve vas praznike ratnike

Post Hrana

10 najboljih kuhinjskih alata svaki kućni kuharski potreban

Post Hrana

Kongres se trenutno bori protiv mlečnih etiketa

Post Hrana

Evo značenja iza tablice sedišta pasoša - brzi vodič

Post Hrana

Polarni seltzer je objavio mitske nove ukuse, i ljudi se čuvaju