Kako prskati svoj namještaj i potpuno ga pretvoriti za nekoliko minuta | BA.burnbrightlove.com

Kako prskati svoj namještaj i potpuno ga pretvoriti za nekoliko minuta

Kako prskati svoj namještaj i potpuno ga pretvoriti za nekoliko minuta

Sprejom namještaja - umjesto odlaska tradicionalne četkicu put - nije tako čudno kao što zvuči, posebno kada želite da sačuvate vremena na predstojećem projektu. Sprejom dobiva učinjeno vrlo brzo na posao, često u manje od 10 minuta. I u odnosu na redovne boje, brzo se suši, a nećete se baviti bilo izdajnički brushstroke maraka.

Jednom kad savladate umjetnost sprejom, možete flip bilo koji objekat, a to možete učiniti bez razbijanje banke. Štedljivost trgovine prodaje i garaža su prepune dobro dizajniranog namještaja s velikim linijama koje treba samo malo TLC. Osim toga, neki svog starijeg komada može postati omiljene sa novim slojem boje. A kantu boje i kist može izgledati kao put kojim treba ići, ali ćete završiti sa potezima i vjerovatno biti zaglavljen radi više slojeva. Ne dozvolite da sprejom vas zastraši - to je lakše dobiti glatka nego što mislite.

Kako odabrati savršenu boju boja svaki put

Korak 1: Shop

Zaliha na sve potrepštine vam je potrebno kako bi se osiguralo možete dovršiti svoj posao brzo bez drugog puta u prodavnicu. Potrebna vam je masku, brusnim papirom, prajmer, sprej paintand se za brtvljenje, u zavisnosti od projekta. Ne biti u iskušenju da kupe jeftino ili generičke marke boje. Brand imena kao Krylon ili Rust-Oleum može koštati dolar ili dva, ali to će se isplatiti na kraju.

Slično kao i druge boje, sprej boja ima nekoliko različitih opcija obrade, od stana do visokog sjaja. Budite sigurni da ste odabrali cilja prema vašim potrebama; za namještaj, što je veći sjaj, lakše će biti za čišćenje. Ako je visoko korištenje komad, izbjeći stan boje - satena ili sjaja raditi najbolje za većinu projekata. Ako imate veliki projekt na ruke, učinite sebi uslugu i ulagati u ručku sprejom - to može spasiti prst od bolova i napraviti za brže posao. Oni su samo nekoliko dolara na većini hardvera trgovinama.

Korak 2: Čist i prep

Budite sigurni da vaš komad namještaja je čista i bez labavih komada ili pukotina. Zategnite bilo vijaka i popraviti bilo strukturalna pitanja tako da je komad je čvrst. Za najbolje rezultate, prvo brušenje svoj namještaj je od suštinskog značaja. U zavisnosti od cilja, verovatno ćete trebati srednjeg i visokog brusnim papirom. Pijesak komad temeljito, obraćajući posebnu pažnju na bilo nedosljednosti u originalnom finiš ili bilo grubo područja. Uvijek pijesak u smjeru godova. Ako farbamo preko komad namještaja s glatkom sjajnom završnom obradom - kao i većina komada izrađena od iverice ili MDF - morat ćete se da završi najbolje što možeš van. Nakon što se brusi, obrišite ga vlažnom krpom da uklonite svu prašinu iz komad.

15 stilski način uključiti proljeće pastela u svoj dom dekor

Korak 3: Pronađite prostor

Trebalo bi samo ofarbao u dobrom ventilacijom i uvijek nosi masku. U idealnom slučaju ćete biti na otvorenom, tako izabrati dan kada ne bude ni previše hladan ni previše vruće na vrijeme, i da može uticati na suho puta i stvoriti vesela finiš. Osim toga, izbjeći slika na vjetrovit dan. Ne samo da će dosta tvoje boje raznese u vjetar, ali riskirate da čestice prašine udarac na vaš mokar projekta. Budite sigurni da pokriva površine koje ne želite da se boje na, čak i ako ne mislite da ste dovoljno blizu da bi bilo važno. Sprej mogu putovati.

Sljedeća Up: Korak 4: Prime

1 od 2Tagged u

Povezane vijesti


Post Dom i vrt

10 uradi to sam valentin dan dekor ideje da volite svoj dom

Post Dom i vrt

8 stvari koje je vaša baka znala o čišćenju koje su i danas tako istinite

Post Dom i vrt

Kako održati postrojenje poinsettia tokom cele godine

Post Dom i vrt

9 pitanja u vezi sa kućnim preobražajima odgovorila je uradi to kraljica Monica mangin

Post Dom i vrt

8 Tiny domovi koje možete kupiti na Amazon

Post Dom i vrt

Pogled na evoluciju Joanna dobija dizajn

Post Dom i vrt

Ikea testira iznajmljivanje nameštaja i kupovine

Post Dom i vrt

Strašna stvar koju većina ljudi ne zna o detektoru ugljen-monoksida

Post Dom i vrt

Ne morate da grizete zube i živite čvrsto vodom - postoje rešenja

Post Dom i vrt

Unutar sanjaljive talijanske vile pojavljuje se u meni zove me vaše ime

Post Dom i vrt

11 realnih kuća Disney princeza možete iznajmiti

Post Dom i vrt

Da li je gezellig nova higijena?