Kako pripremiti svoj dom za praznike bez upotrebe toksičnih proizvoda | BA.burnbrightlove.com

Kako pripremiti svoj dom za praznike bez upotrebe toksičnih proizvoda

Kako pripremiti svoj dom za praznike bez upotrebe toksičnih proizvoda

Zima je teško kući poboljšanje sezone, ali mi često nađemo završava naša ljeta projekata u ovom trenutku dok se pripremamo naše domove za odmor stranaka. Od oslikavanje zidova do duboko čišćenje tepiha, i lakiranja podove i namještaj, ima dosta zatvoreni projekata koji mogu i dalje biti završena u hladnijim mjesecima. Problem je, hladno vrijeme otežava da završi ove projekte sa vrata i prozori otvoreni za zrak. To znači da smo skloniji da primi pare iz potencijalno opasnih hemikalija u čišćenje i poboljšanje proizvoda za kuću u našim domovima.

8 hacks reći zbogom spor internet koji je upropastiti Netflix planovi

Ako ste pronašli da je vaš dom treba malo posla prije nego što pristupi praznika sezone, postoji nekoliko prirodnih alternativa standardnim čišćenje i home poboljšanje proizvode koje možete koristiti kako bi se osiguralo vaš dom je siguran za sebe, svoju porodicu i svoje ljubimce, dok ti radis.

Imam nekoliko preporuka mojih koje sam pokupio tokom svog ubrzani kurs u eko-friendly home poboljšanje nakon što je postao novi vlasnik kuće prošle jeseni. Nadamo se da će ti ovo pomoći kao što čine zatvoreni poboljšanja kući ove godine!

Alternativni bleach proizvodi

Koliko god željeli bismo izbjegli izbjeljivač proizvode svi zajedno, to može biti teško odriču nevjerovatnu moć, kada dođe vrijeme za završetak teške poslove kao što su čišćenje tvrdokornih mrlja u bijelo sudopera ili kadom. Dobra vijest je da postoje alternativni proizvodi izbjeljivač možete ili učiniti sami, ili kupiti na uljepšati vaše kuhinje i kupaonice bez zarobljavanja izbjeljivač isparenja u vašem domu.

Pravljenje ownalternative izbjeljivač zahteva samo limunov sok, soda bikarbona, ocat i limunska kiselina. Ako biste radije kupiti sigurniji proizvod izbjeljivač, tražiti mogućnosti hlor kao što su Green Works ili PC Green varikine.

Netoksični boja

VOC, ili isparljivih organskih jedinjenja, koriste se u većini boja. Stručnjaci kazete VOC-teške boje često uključuju toksičnih materijala kao što su toluen, ksilen, metilen, klorida, i formaldehid koji može vas i vaš dom staviti u neposrednoj opasnosti nakon što ste otvorili konzervu. Srećom, postoje mali i nula opcije VOC boja na raspolaganju kako bi slikao malo sigurniji za vlasnike kuća.

Za zimu projekte koji će pretežno uključuju rad u zatvorenom prostoru, preporučujem da radi sa nula VOC boje - to uključuje ne mjerljive VOC.

Ako već niste radili sa netoksičnih nula VOC boje provjeri guideto nula vrste VOC boja Hipiku i brendova pronaći opciju koja najbolje odgovara vašem projektu i individualnim potrebama.

Ultrazvučnog štetočina repelenti

Ako ste objavljivanja pomoć redovnog istrebljivač, ali i dalje smatraju da imate problema ukidanje sa sezonskim štetočina kao što su Boxelder bube i lisne uši, možete biti u iskušenju da koriste oštre repelenti između tretmana.

Jedan od štetočina odbija rješenje ekološki Našao sam da je izuzetno koristan u mojoj kući pored redovnih štetočina usluge je ultrazvučno štetočina repelenti. Ja sam svoje istraživanje i pronašao plugin štetočina repelenti sa dobre kritike i ocjene nakon što sam primijetio problem Boxelder bug pred kraj ljeta.

Kupio sam žeđ Zelenih pluginove off Amazon i nisu imali problema sa Boxelder bugova jer sam ih priključen. Preporučujem proveravam komentari i pažljivo čitanje opisa za različite marke i uređaja kako bi bili sigurni da dobijete najefikasniji plugin za vaš specifičnim potrebama.

Eco-friendly mrlje od drveta

Ekološki, na bazi vode za drvo mrlje mogu pružiti istu kvalitetu stan finiš kao standard mrlja bez izlaganja svoj dom jake kemikalije poput onih naći u VOC-teških formula. Prirodno drvo opcije mrlja koristiti stvari poput soje ili reciklirati proteina surutke da efikasno mrlje namještaj, podove, terase, i drugih drvenih konstrukcija sigurno.

Eco-friendly mrlje može biti malo teže pronaći nego druge proizvode home poboljšanje ekološki, ali to je definitivno isplati učiniti vaše istraživanje i pronaći onaj koji odgovara sa svojim projektom na pretek svoj dom od surove kemijskih isparenja dok radite na vašem domu ove sezone.

Ako vam je potrebna mala pomoć identifikovanje opcija mrlja eco-friendly, Apartman Therapyhas stvorio popis s nekoliko odličnih mrlja za ekološki svesne kućevlasnika.

5 održivih materijala koji će vam pomoći ići zeleno kod kuće

Prirodna ulja na bazi namještaja za nokte

Zelena pros čišćenje kazete konvencionalnih namještaja za nokte sadrži jake kemikalije koje bi potencijalno mogle izazvati loše posljedice za ljudsko zdravlje i okolna okruženja sa dugotrajnog izlaganja, čak i ako izloženost sastoji samo malim količinama. To je zato što ugljikovodici kao formaldehid koji može uzrokovati ozbiljne štete za ljude i okoliš se često koriste u standardnim nokte.

Da bi se izbjegla preterano izlaganje na hemikalije u većini nokte, koriste prirodni formulu na bazi ulja koji se oslanja uglavnom na uređaj moći ulja - kao što je kokosovo ulje ili ulje jojobe - za čišćenje i sjaj površine.

Svakodnevni Rootshas članak koji pruža korak-po-korak upute za izradu vlastite drva za nokte i brtvilo od stvari kao što su maslinovo ulje i pčelinji vosak. Isto vodič također preporučuje da koristite običan kokosovo ulje za poliranje svoj namještaj, ako nemate vremena za napraviti svoj vlastiti.

Priprema svoj dom za odmor, nikada nije jednostavan zadatak. Dodavanje na odgovornost za pronalaženje i kupovine proizvoda koji neće izložiti svoj dom na toksine svakako ne znači da je bilo lakše. Nadam se da ovaj vodič vam štedi neko vrijeme pružajući vam informacije potrebne da bi proces kupovine i / ili stvaranje sigurne proizvode kao jednostavan kao moguć.

Samo okretanjem dom sigurnosni sistem na ne će te čuvati

Povezane vijesti


Post Dom i vrt

3 hartije za domaćinstvo koje svaka domaćica zaslužuje da zna

Post Dom i vrt

52 jednostavnih načina da se u kući zeleno i bez sloma

Post Dom i vrt

Strašna stvar koju većina ljudi ne zna o detektoru ugljen-monoksida

Post Dom i vrt

10 savjeta za postavljanje tablice trpezarije sa dosta instagram-a

Post Dom i vrt

8 Tiny domovi koje možete kupiti na Amazon

Post Dom i vrt

Kako održati postrojenje poinsettia tokom cele godine

Post Dom i vrt

Kako se brinuti za svoj Amaryllis, tako da nastavi cvetanje nakon praznika

Post Dom i vrt

Washi traka je neophodnost da vaš arsenal uradi to sam nedostaje

Post Dom i vrt

Dizajner sna: eksterijer dizajn alat za pomoć pri vizualizaciji kućnog ponovnog postavljanja

Post Dom i vrt

Kako zaustaviti dobijanje svih ovih dosadnih kataloga u pošti

Post Dom i vrt

Sve što treba da znate o kupovini dušeka u kutiji

Post Dom i vrt

8 stvari koje je vaša baka znala o čišćenju koje su i danas tako istinite