Kako održati postrojenje poinsettia tokom cele godine | BA.burnbrightlove.com

Kako održati postrojenje poinsettia tokom cele godine

Kako održati postrojenje poinsettia tokom cele godine

Kad misliš "biljka Poinsettia," Mislim da Božić. Iskreno, međutim, kada je posljednji put vidio Poinsettia inkorporiran u proljeće ili ljeto dekor? Mi ćemo uzeti pogodim i ne reci nikad. Ali mi obećavamo prekrasna poinsettias nisu samo za zimu više.

Da, oni su glavni klamerica kada je u pitanju godišnjih odmora, ali sa malo TLC, vaš poinsettias može izgledati predivno cijele godine. Umesto da svoju jadnu biljka stara ruk-ho ove godine, nakon Božića, zašto ne zadržati zabava? Ne samo da će to donijeti neke cijele godine boju u svoj prostor, ali također će vam uštedjeti nešto keša naredne sezone godišnjih odmora, kada dođe vrijeme za kupovinu novih cvjetova.

Kako Keep Your Christmas Tree Fresh & mirisna provesti praznike

Evo nekoliko savjeta za čuvanje vaše Poinsettia biljka zdrava iza Nove godine.

Poinsettia raspored njegu

Ako se pitate kako do đavola vam Poinsettia ponovno cvatu iduće godine, trebalo bi da znate zadatak nije jednostavan jedan - ali ako volite vrtlarstvo i njegovanje a cveća, ćete pronaći Poinsettia da bude vrijedno truda. Nešto kao učenje novih plesnih koraka. Da bi lakše proces, ja sam stvorio mjesečnom rasporedu će vam pomoći da znaju šta da rade, i kada, nadam se oslobađa bilo kakve frustracije, tako da možete jednostavno uživati ​​u procesu. (I onda likuje kad drugi pitati odakle ti biljka iduće godine!)

Januara do marta

Jednostavno i dalje u vodu za Poinsettia kao što bi bilo biljaka, nikada ne dopuštajući tlo potpuno suho. Ako vam je potrebno nešto za piće tako da su tvoje Poinsettia.

April

Sada treba da hiberniraju malo. Tako da joj pomognu da vegetiraju, počevši od 1. Travnja postepeno smanjivati ​​vodu, omogućavajući tla osuši između zalijevanje. Budite oprezni stabljike ne počinje da vene. Ukoliko se to dogodi vaša biljka odbija vaše napore, tako opada brzo i nema sumnje da će uskoro to učiniti u vaše smeće. Nakon nekoliko tjedana, biljka će imaju koristi ovaj proces sušenja, tako da možete kretati da lijepo svjež mjesto koje ostaje oko 60 stupnjeva F (poput podruma ili peć sobu; u stanu, kontrolu temperature kao koliko god možete -. Najbolji izbor može biti protiv vanjskom zidu, i definitivno od direktnog izlaganja suncu) vode vrlo malo, nikad namakanjem ili dopuštajući mu da sjedi u vodi.

Maj

Mjesec dana nakon što je preselio u hladnjaku Spot - sredinom maja - cut sve potiče povratak na dužine prstiju biti spreman za eventualni špricati rasta biljke, uzmi ovo vrijeme da presadimo Poinsettia u nešto veće posude (oko 4 inča.). Ako je i dalje u plastičnoj posudi, ja ga prebaciti u nešto više dekorativni, previše. Uzmite vremena i vode i da ga probudite. Sada možete vratiti na najsunčanijem mjesto koje imate u svom domu, to će zadržati ga na temperaturi do 75 stepeni F tokom ljeta i sve do septembra, čak i kad imate AC uključeno. Nastaviti zalijevanje po redovnom rasporedu. Trebalo bi uskoro početi primjetiti neki trening - stabljika, klice ili lišće - što je znak da ste na pola puta tamo. Ovo je najbolje vrijeme za početak umjetno gnojivo, previše. Oploditi nekoliko puta mjesečno sa dobrim kompletan đubrivo - jednostavno koristite redovno cveća đubrivo miješa na pola snage.

Sledeći: Briga za vas Poinsettia u junu

1 od 2Tagged u

Povezane vijesti


Post Dom i vrt

Kako unaprediti stare okvire slike koje biste izbacili

Post Dom i vrt

10 uradi to sam valentin dan dekor ideje da volite svoj dom

Post Dom i vrt

3 hartije za domaćinstvo koje svaka domaćica zaslužuje da zna

Post Dom i vrt

Trendovi kuhinje dekoracije koji se ne odlaze uskoro

Post Dom i vrt

11 realnih kuća Disney princeza možete iznajmiti

Post Dom i vrt

Ikea testira iznajmljivanje nameštaja i kupovine

Post Dom i vrt

11 načina da vaša kuća ne postane zagušljiva i smrdljiva tokom hladnih mjeseci

Post Dom i vrt

Najbolji podovi za čišćenje poda

Post Dom i vrt

Najbolje houseplants koje u osnovi može da ostane živ

Post Dom i vrt

Strašna stvar koju većina ljudi ne zna o detektoru ugljen-monoksida

Post Dom i vrt

8 stvari koje je vaša baka znala o čišćenju koje su i danas tako istinite

Post Dom i vrt

Kako napraviti prostor koji olakšava radni i životni balans