Da li je gezellig nova higijena? | BA.burnbrightlove.com

Da li je gezellig nova higijena?

Da li je gezellig nova higijena?

Prošle godine je bilo sve o Hygge - skandinavski ideal koji obuhvata žive u trenutku i uzimanje vremena da uživaju u svim stvarima topao i ugodan. Ubrzo je postao veliki trend dizajna ovdje u SAD-u, što je navelo ljude da zapali svijeće, preurediti namještaj da ohrabri razgovor i pop hrpa kolačiće u pećnici.

Kada sam počeo čitati o Hygge prošle zime, to me odmah podsjetio na "gezellig" ili "gezelligheid." Naučio sam taj termin u toku semestra u inostranstvu u Holandiji, a kao Hygge, nema direktne engleski jezik. To obuhvaća sve što je čudan i udoban, a više o tome kako nešto čini da se osećate - kao što su radost i pripadnosti koji dolazi iz ponovno spajanje sa starim prijateljem ili gledanja voljene osobe, po prvi put u neko vrijeme.

Kako očistiti svoj nakit kako blista čak i duže

Gezelligheid je apstraktni pojam i obuhvata mnoge od ključnih dijelova nizozemske kulture. Riječ dolazi od gezel, što znači "drug" ili "prijatelj", a gezelligheid je sve o pozitivnoj atmosferi i dobrom energijom. A soba, osoba ili strana ne može sve biti gezellig, što znači da ništa od zabavno udoban na pozivu.

Michele Hutchison pronalaženja Dutchlandwrites "Gezelligheid tvrdi deo parka nizanjem bunting po drveću i imaju roštilj ili piknik na tepihu. A dahom tržištu ulica je uvijek gezellig. Gezellig ne bi trebalo biti skupo ili pretenciozno. To je Hygge ali bez vila magije. "

The New Yorker Pojmovnik sreće liste gezelligalong sa Hygge, koselig (norveški) i mysa (švedski), kao sjeverne Evrope riječi za egzistencijalne udobnosti. Tim Lomas ukazuje na to da ove reči se odnose ne samo na kulturu, ali da se geografski i klimatski - to su zemlje koje bi vrijednosti "u smislu da je toplo i sigurno i udobno unutra."

Kada se napusti Harsh za čišćenje u domaćinstvu & Go Au NaturelInstead

Bez obzira da li se sprema za hladne zimske ili samo želite da pojača udoban faktor u vašem domu, gezellig je stvarno sve o grli male stvari. Evo sedam načina da donese dozu ovog neodrediv Dutch kvaliteta u svoj život.

1. Naredba kafu "da ostane." Umjesto da juri iz kafiću na prometnoj jutro, sedite, pijuckati cappuccino uživajte u peciva i učiniti malo za promatranje ljudi.

2. Flowers.Holland je poznat po poljima tulipana, ali bilo koju vrstu cvijeća mogu učiniti vaš dom više gezellig.

3. Preskočite kupovni version.Nothing kaže "udoban" prilično kao Toasty kuhinja sa mirisom nešto ukusno pečenje. Umjesto da pokupiti supermarketa kolačiće ili kolače, napraviti seriju svog i ponosni na nešto domaće.

4. Ne pokupiti nakon children.A Dutch websitesays da je od vaša djeca neće zatvoriti svoje igračke bez mita u svakom slučaju, mogao bi i njih ostaviti razbacane po podu. Nije ukrašavanja vrh, sam po sebi, ali mi ćemo uzeti bilo koji izgovor da smanji vrijeme čišćenja.

5. Domaćin casual večeru. Pitajte svoje prijatelje na teren sa pripremom obroka ili svaki donijeti drugačiju Naravno, PotLuck stilu. To će smanjiti na stres kao domaćin, a vi ćete biti u mogućnosti da se opustite i uživajte.

6. Walk (ili bicikl!) Da work.The Dutch su poznati po biciklizam svuda, i što bolji način da uživate oštar dan pada nego provesti malo više vremena na otvorenom? Vrijeme i udaljenost dozvole, preskočite vlakom ili saobraćaj punjene mijenjati i dobiti neke vježbe - i dašak svježeg zraka.

7. Ažurirajte artwork.Frame najbolje komade vašeg djeteta ili ažurirati stare obiteljske fotografije koje već imate visi na zidu. Lični pečat oko vašeg doma su samo onoliko gezellig kao što dobiva.

Povezane vijesti


Post Dom i vrt

3 hartije za domaćinstvo koje svaka domaćica zaslužuje da zna

Post Dom i vrt

Nećete verovati kako izgledaju ove replike poznatih kuća

Post Dom i vrt

Kako održati postrojenje poinsettia tokom cele godine

Post Dom i vrt

Kako napraviti prostor koji olakšava radni i životni balans

Post Dom i vrt

Strašna stvar koju većina ljudi ne zna o detektoru ugljen-monoksida

Post Dom i vrt

Čišćenje za čišćenje koje još niste čuli hiljadu puta

Post Dom i vrt

Najbolje houseplants koje u osnovi može da ostane živ

Post Dom i vrt

Ikea testira iznajmljivanje nameštaja i kupovine

Post Dom i vrt

10 uradi to sam valentin dan dekor ideje da volite svoj dom

Post Dom i vrt

9 pitanja u vezi sa kućnim preobražajima odgovorila je uradi to kraljica Monica mangin

Post Dom i vrt

52 jednostavnih načina da se u kući zeleno i bez sloma

Post Dom i vrt

Kako unaprediti stare okvire slike koje biste izbacili