10 stvari koje vaš najčistiji prijatelj zna o kućištu koje ne znate | BA.burnbrightlove.com

10 stvari koje vaš najčistiji prijatelj zna o kućištu koje ne znate

10 stvari koje vaš najčistiji prijatelj zna o kućištu koje ne znate

Nije to moja kuća izgleda kao stranica od Pottery Barn ili ništa - vjeruj mi, nisam Martha Stewart - Samo volim kad su stvari uredni. Da, koristio sam riječ uredan. Tuži me.

Ali ja nisam savršen i pretpostavljam tvoj super-čista prijatelj nije ni. Svi smo se zauzeti i ne možemo pomoći ako naša kućnih ljubimaca i djeca su van sabotirati naše najbolje gospođa Clean napor. Tako da smo naučiti trikove na putu kako bi ga lakše.

Vaš rutinskog čišćenja će uzeti drastičan zaokret kada imate djecu

Evo šta čist-freak prijatelj stvarno do ako je nešto slično meni:

1. Sve je to maska

Pola vremena, njena kuća nije zapravo kao čista kao što izgleda. Nered je tajno prerušen gledati shabby chic i namerno. Na primjer, nered izgleda mnogo sofisticiraniji ako kupite sladak podudaranje košare u kojoj će se držati. Razmislite o tome gdje vas i vašu obitelj, naravno, ispustiti stvari kao što su torbe i cipele i papira, a zatim strateški postaviti slatka košare za držanje te stavke dok ne dođete oko stavljanja ih. Pure trikovima.

2. Posuđe obaviti everynight, i skloni

Ovo je jedna nije trik - i to je dosadno kao pakao - ali ima nešto o odlasku prljavo posuđe preko noći koja počinje sljedećeg dana off na dve leve noge. Samo da operem sudove i skloniti ih svake noći. Pour sebi koktel i pozvati ga pred spavanje ako to olakšava. Vi ćete biti zahvalni što učini kako si uživanje u jutarnjoj kavi sutradan bez prljave tablice muče vaše blaženstvo.

3. Trash ne treba marinirati

Sve smeće sa smradom potencijalnim izlazi svake noći; ostatke hrane ne moraju da marinirati u kanti za smeće dok je puna. Oni pripadaju u velikom može moj prijatelj... Van. Ja ih obično stavio u staroj trgovina prehrambenim torbu, tako da ne moram da gubim stvarna ponuda kesu za smeće. Kada Kuham, koristim proizvode torbu iz koje god veggie sam usitnjavanje prikupiti sve ostatke obračunate od trenutka kada sam početak pečenja tek nakon Završio sam jesti.

11 DIY prirodnog sredstva za čišćenje koja zapravo biti obavljen posao

4. Pranje Nedeljni list samo treba da se desi

Zapravo sam prebacio iz jorgan jorgan na jorgan pa je bilo lakše svake sedmice da operem posteljinu (reci mi da trpa svoj jorgan u jorgana pokriva nije najveći PIA). Opet, to je samo nešto o čistom posteljinom koja čini čitav svoj život boljim.

PS Izrada krevet svaki dan i stvarno pomaže.

5. Pranje sobe nisu svi svježe posteljina i omekšivač

U stvari, to je gdje smo spustiti naše vježba odjeća u mojoj kući kako bi naši vešeraj zapravo mogu namirisati kao u stara čarapa i znojav pazuha ako ne igram karte u pravu. Najgore je, ponekad one mirise preživjeti pranja. Otkrio sam da dodavanje Super soda za pranje mojoj za pranje pomaže neutralizirati i eliminirati mirise, ne pokriti ih sa parfemima, što je veliki dobitak. A činjenica da je to prirodno je bonus. Pokušajte Arm & Hammer Super soda za pranje deterdžent Booster (i sve prirodno).

6. "Podizanje" je drugačiji nego čišćenje

Ne morate provesti čitav nedjeljom čišćenje i prašinu kako bi svoju kuću osjećati čisto. Paperje neki jastuci, pokupiti ono što si ostao naokolo, fold deke, zapali svijeću, takve stvari. To ide dug put u lažiranje čistu kuću. Sačuvajte čišćenje za dosadne utorak noći.

7. Pravilo kanalisanje nered je igra changer

Ako ste u dnevnoj sobi hoda u kuhinju, šta još možete uzeti sa sobom? Ako ste uvijek nešto sa sobom nositi kad odete iz sobe u sobu u svakom slučaju (nešto što pripada tamo, naravno), da ćete biti iznenađeni koliko čistač vaša kuća izgleda. Ako ne stalno kanal nered, to willcome podržati vas ugristi.

8. Treat usisavanje kao vježba

Ovo je mjesto gdje moja neuroza zaista sjaji. Ja ne samo usisavati podove. Ja usisa lajsni, pukotine između lajsni i tepih, ormar uglovima, namještaj, baciti jastuci, jastuci namještaj, pod nameštaja, prozorske klupice, ispod i iza perilica i sušilica rublja i bilo gdje drugdje ne mogu držati taj mali štapić vezanost. Ako imate kućne ljubimce, dlake kućnih ljubimaca gradi se na tim mjestima i bube willlive tamo.

9. Očistite kupaonicu malo u vrijeme

Jer je to najodvratnija posao i ja sam ne sjajno rade onoliko često koliko bih trebao, ja to radim tu i tamo, kao što sam primetio stvari. Držim spužvu pod tušem za ribanje kade (ha!) Sa nogu svakih nekoliko tuševi i spriječiti bruto nagomilavanje. WC četka i čistije je ispod sudopera samo u slučaju da dobijem potrebu (da ga očistite!). Takve stvari.

Vaš krajnji uklanjanje mrlja vodič za sve što sleti na odjeću

10. U stvari, očistite cijelu kuću na taj način

Pomisao na čišćenje kuće od vrha do dna je previše strašno. Naravno, to mora da se desi na taj način ponekad, ali ako možete upravljati, samo čiste stvari jedan komad na vrijeme. Obratite pažnju na prašnjavim rolete? Prašinu njih. Obratite pažnju na manje-nego-uredan spavaćoj sobi? Očistite ga. Obratite pažnju na prljavu podu prostirka? Stavi ga u mašinu. Možda čak i da je čišćenje jedna stvar vodi ka drugoj prirodno.

I zapamti, nikada ne vide prljave trenutke u Instagram fotografija. Čak i najčistiji prijatelj ima prljave tajne. Ponekad mi samo sakriti iza vrata i sladak košare.

Ovaj post je pod pokroviteljstvom reklamni sadržaj za ARM & HAMMER ™ Super soda za pranje.

Povezane vijesti


Post Dom i vrt

Najbolje houseplants koje u osnovi može da ostane živ

Post Dom i vrt

Čišćenje za čišćenje koje još niste čuli hiljadu puta

Post Dom i vrt

52 jednostavnih načina da se u kući zeleno i bez sloma

Post Dom i vrt

Ikea testira iznajmljivanje nameštaja i kupovine

Post Dom i vrt

Kako unaprediti stare okvire slike koje biste izbacili

Post Dom i vrt

8 stvari koje je vaša baka znala o čišćenju koje su i danas tako istinite

Post Dom i vrt

Nećete verovati kako izgledaju ove replike poznatih kuća

Post Dom i vrt

Dizajner sna: eksterijer dizajn alat za pomoć pri vizualizaciji kućnog ponovnog postavljanja

Post Dom i vrt

11 realnih kuća Disney princeza možete iznajmiti

Post Dom i vrt

9 pitanja u vezi sa kućnim preobražajima odgovorila je uradi to kraljica Monica mangin

Post Dom i vrt

10 uradi to sam valentin dan dekor ideje da volite svoj dom

Post Dom i vrt

10 uradi to sami savjeti koje smo naučili od gledanja vikend sezone 3